Unicorn tårta gjord av sockerpasta - Allt om Bakning

Unicorn tårta gjord av sockerpasta

Unicorn tårta med unicorn gjord i sockerpasta

Här är ytterligare en inspirationstårta, en unicorn tårta, med en unicorn som modelleringsfigur, gjord i sockerpasta. Med sockerpasta kan du modellera typ det mesta, enbart din kreativa sida som sätter gränser. Man kan använda sig av sockerpasta som redan är färgad och klar eller så använder man vit sockerpasta som man färgar själv. Jag har valt att använda mig av vit sockerpasta och färgat denna med pastafärger.

Sockerpasta unicorn

Självaste tårtbotten är gjord på vanlig lätt och luftig tårtbotten. Den här unicorn tårtan har smaker utav hallon, och då i form av hallonmousse. Den är spacklad med schweizisk marängsmörkräm, som även den är färgad med pastafärg. Och alla figurer och blommor är gjorda av sockerpasta, förutom bladen som är spritsade med marängsmörkräm, med en bladtyll.

Hur gör man en unicorn i sockerpasta?

För att göra det lite lite enkelt för mig och samtidigt få en fin form på hästens huvud, så har jag valt att använda mig utav en pepparkakas form med formen just hästhuvud. Därefter har jag använt mig utav ett verktyg för att forma till huvudet mer utifrån som jag vill ha det.

Sockerpasta unicorn

För att modellera själva enhörningshornet, så gör du två stycken kolvar, där kolvarna blir smalare uti en änden. Därefter tvinnar man ihop dessa kolvar till en. Låter dem torka och stelna till. Jag valde att sedan spreja dessa med guldspray och tillsätta guldglitter utanpå guldsprayen.

Sockerpasta unicorn

Själva manen gjorde jag i olika pastell färger. Limmade fast alla bitar, med ätbart lim och lät sockerpasta unicorn/enhörningen torka och stelna till.

Sockerpasta unicorn

Sockerpasta unicorn

Jag gjorde ett extra unicorn horn, ifall jag skulle få för mig att råka ha sönder ett. När all sockerpasta har torkat, så pass att den håller ihop formen så är det bara att fästa den på tårtan. Detta gjorde jag med hjälp av lite marängsmörkräm bakom unicornen.

Sockerpasta unicorn

Inspirationsbilder på unicorn tårta gjord av sockerpasta

Så här har ni lite inspirationsbilder på en unicorn tårta, som inte är alltför svår att göra, dock är det lite pyssel. Ett annat tips på unicorn tårta, kan vara att man använder sig av ett horn mitt i tårtan och smörkräm till manen. Vill man inte ha en tårta spacklad med schweizisk marängsmörkräm, så kan man till exempel fodra den med marsipan. Kolla in fler inspirationsbilder på just modellering med sockerpasta.  Låt din kreativa sida flöda, have fun!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *