Drip cake med sockerpasta katt - Allt om Bakning

Drip cake med sockerpasta katt

Drip Cake med modellerings katt i sockerpasta

Lite inspirationsbilder kommer på en drip cake, gjord på schweizisk  marängsmörkräm med katt och blommor gjorda i sockerpasta. Det här är en beställningstårta jag gjort under det gångna året. Jag älskar att modellera i sockerpasta men är dock av en perfektionist när det kommer till sån kreativitet.

drip cake med sockerpasta katt (1)

Tårta spacklad med schweizisk marängsmörkräm

Den här tårtan är gjord på en vanlig tårtbotten med potatismjöl i. Ett recept där tårtbotten blir luftig och hög. Tårtfyllningen består av friska smaker från en blåbärsmousse. Samt att den är spacklad med schweizisk marängsmörkräm med smak av vanilj, och färgad med rosa pastafärg.

Drip cake med sockerpasta katt

Alla figurer och blommor är gjorda av sockerpasta, samt färgade med pastafärg. Och bladen är spritsade med schweizisk marängsmörkräm, med en blad tyll.

Sockerpasta katt (1)

Sockerpasta katt

Choklad ganachen är gjord på en vatten choklad ganache, med vit choklad. Den är alltså inte gjord som en vanlig ganach med grädde utan istället för grädde är det vatten. Resultatet blir lika bra.

drip cake med sockerpasta katt

Sockerpasta idéer, med katt: På drip cake tårta

Älskar du som jag att modellera med sockerpasta, så har du här en idé på en katt i just sockerpasta, och lite annat smått och gott. En helt vanlig tårtbotten gjord med blåbärsmousse som fyllning. Spacklad med schweizisk marängsmörkräm och med en vatten ganache gjord på vit choklad, att använda som drip på tårtan.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *