Muggkaka - Recept med Choklad - Allt om Bakning

Muggkaka – Recept med Choklad

Mug Cake – En Snabb Muggkaka med Choklad

En muggkaka, även känd som ”mug cake” på engelska, här med ett recept med choklad. En muggkaka är ett snabbt och enkelt bakverk som på ett enkelt sätt bakas av i en mugg, i mikrovågsugnen. Man blandar några enkla ingredienser tillsammans i en mugg för att sedan baka av den mellan en och två minuter i mikron.

Har man ont om tid eller bara inte orkar baka något tidskrävande så har du den bästa lösningen för en snabbfika här, ett snabbt och enkelt recept.

Muggkaka kan varieras i smak, genom att tillsätta olika ingredienser, såsom chokladbitar, nötter, bär eller andra smaksättningar. I det här receptet har jag valt att använda mig utav kakao och chokladsås, som smaksättning.

Muggkaka mug cake

Andra snabba bakverk

Muggkaka Recept

2 msk smält smör eller margarin
1 ägg
½ dl strösocker
1 msk kakao
½ krm salt
1 tsk vaniljsocker
3 msk vetemjöl
3 msk chokladsås

Gör så här:

1. Smält smöret eller margarinet i mikron.

2. Tillsätt i en liten skål, ägg och smält smör, rör om så att det blandas.

3. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda, använd en liten visp eller liten slickepott när du blandar runt. Har du inga små redskap så kan du även använda dig utav en sked.

4. Tillsätt smeten i en mugg som rymmer 3 dl.

5. Kör i mikron i cirka 1 ½ – 2 minuter. Man får prova sig fram, lite utifrån hur kladdig man vill ha sin muggkaka. Vill du ha den mer som en sockerkaka i texturen så kör du den åt det längre hållet. Vill du ha den kladdigare så kör du den åt det mindre hållet.

6. Låt svalna av, den blir rätt så het.

Muggkaka Recept med Choklad

Muggkaka – Ett Snabbt Bakverk

Muggkaka har blivit särskilt populära tack vare sin enkelhet och snabbhet, här har jag valt att göra ett recept med choklad. Har man ett sötsug eller bakbehov på nolltid och med minimala ingredienser och ansträngning, då är muggkaka eller mug cake ett toppen bakverk att baka. Den här kakan blir saftigt god, och så där helt lagomt kladdig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *