Unicorn tårta med smaker av jordgubbar och choklad - Allt om Bakning

Unicorn tårta med smaker av jordgubbar och choklad

En unicorn tårta gjord på mousse som fyllning, med smaker av jordgubbar och choklad, samt spacklad och spritsad med marängsmörkräm med jordgubbar. Det här är en annan sorts unicorn tårta, än den unicorn tårtan med sockerpasta.Unicorn tårta med smaker av jordgubbar och choklad

Recept unicorn tårta med jordgubbsmousse och chokladmousse

♥  Tårtbotten (se länk här)
♥  Jordgubbsmousse  (se länk här)
♥  Chokladmousse (se länk här)
♥  Marängsmörkräm med jordgubbar (se länk här)
♥  Sockerpasta

Gör så här:

1. Sockerpasta figurerna: Gör sockerpasta figurerna några dagar i förväg, så de hinner torka. Gör 2 stycken öron, 2 stycken ögon och ett unicorn horn. Färga hornet med guldfärg, jag använde mig av guldspray denna gång, med lite ätbart guldglitter ovanpå. De andra färgerna på sockerpastan har jag färgat med pasta färg.

2. Tårtbotten: Gör en tårtbotten enligt länken här ovan. Låt bottnarna svalna av helt. Dela på botten i 3 stycken delar med en kniv. Du kan använda dig utav en tårtring eller en tårtbotten form, jag använde en tårtbotten form. Lägg plastfilm runtom kanten i formen. Om du inte har plastfilm så kan man klä formen med plastfolie. Lägg i en av tårtbottnarna i botten på formen.

3. Chokladmoussen: Gör chokladmoussen enligt länken ovan och fyll moussen över den första tårtbotten i formen. Lyft upp formen och släpp den mot bänken, så alla bubblor i moussen slås ut. Lägg på nästa tårtbotten.

4. Jordgubbsmoussen: Gör jordgubbsmoussen enligt länken ovan. Häll moussen i formen och lyft upp formen och släpp den mot bänken, så alla luftbubblor slås ut. Lägg på den sista tårtbotten. Ställ in tårtan och formen i kylen, och låt stå ett par timmar. Så att moussen hinner sätta sig och stelna till.

5. Marängsmörkräm med jordgubbar: Under tiden, gör marängsmörkrämen med smaker av jordgubbar, enligt länken här ovan. Fyll olika spritspåsar med vilka tyllar du vill ha, och färga marängsmörkrämen i de färger du önskar. Jag brukar färga med pasta färg. Spar den största delen marängsmörkräm ofärgad.

unicorn tårta med marängsmörkräm med jordgubbar

6. Spackla tårtan: Ta ut tårtan ur kylen och lägg en tårtbricka längst upp, vänd sedan på formen och tårtan så brickan hamnar längst ner. Tag av formen och ta bort plastfolien eller plastfilmen. Spackla tårtan med marängsmörkrämen som inte är färgad, mer än att färgen är lätt rosa från jordgubbarna.

unicorn tårta med marängsmörkräm med jordgubbar

7. Montera sockerpasta figurerna: Stick ner unicorn hornet mitt i tårtan, sätt fast öronen med hjälp av en liten klick marängsmörkräm, samt häfta fast ögonen.

8. Spritsa manen på enhörningen med de olika tyllarna du valt med den färgade marängsmörkrämen.

9. Om det är ett tag innan tårtan ska ätas och den behöver stå i kylen, så tag fram tårtan ett tag innan tårtan ska intas. På så sätt blir marängsmörkrämen mjuk igen. I kylen så stelnar den ju till sig.

Unicorn tårta med smaker av jordgubbar och choklad

Unicorn tårta med mousse som fyllning

En unicorn tårta med mousse som tårtfyllning, med smaker som består av jordgubbar och choklad. Jordgubbsmousse och mjölkchoklads mousse, spacklad med en len marängsmörkräm med jordgubbar.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *