Hallonmousse Recept: God fyllning till Tårtor - Allt om Bakning

Hallonmousse Recept: God fyllning till Tårtor

Hallonmousse som fyllning till tårta

Sommarens hallon bjuder i detta recept på en fyllning till tårta, det vill säga hallonmousse. Hallon är ett bär som hör sommaren till, en mycket delikat frukt som har en söt  men ändå lätt syrlighet i smaken. De har en fallenhet för att mjukna snabbt, så lämpligast är att använda dem snarast. Det är ett bär som används flitigt i såväl tårtfyllning som desserter, glass och sylt med mera.

Självplock av bär och frukt

Brukar du välja att plocka bär och frukt hos lokala handlare? Det kan jag verkligen rekommendera. Dels kan det i många fall bli billigare, dels väljer du själv vilka bär du väljer att plocka samt att de oftast är mycket större och fräschare. Hallon beskrivs oftast som syrliga och söta, vilket jag helt och hållet håller med om där. Och ju mognare ett hallon är, desto sötare är det.

Hallonmousse tårta

Hallonmousse Recept

Räcker till ett lager fyllning i tårta

♥  225 gram hallon (frysta hallon duger också bra)
♥  ½ dl socker
♥  4 blad gelatin
♥  3 dl vispgrädde

Gör så här:

1  Låt gelatinet ligga i kallt vatten i cirka 5 minuter, för att mjukna till sig.

2  Koka upp hallon och socker i en kastrull.

3  Passera bort hallonkärnorna, genom en finmaskig sil. Vill man ha kärnorna kvar så låter man bli att passera bort dem. Jag själv föredrar dem utan kärnor.

4  Mixa hallonen till en jämn puré, med en stavmixer.

5  Tillsätt gelatinet i den varma hallonpurén, rör tills gelatinet smält helt.

6  Låt svalna av helt.

7  Vispa grädden fluffigt.

8  Vänd ner i grädden, den avsvalnade hallonpurén, med en slickepott. Se till att allt blandas väl. Se till att grädden har en rumstemperatur innan man tillsätter purén.

9  Häll i mousseform, fyllning till tårta, dessertglas, det som önskas.

10  Låt stå i kylen minst 2 timmar.

Sammanfattning Hallonmousse till Tårta

Hallonmousse hör verkligen sommaren till med sin goda syrlighet och friska smak. Hallonmousse är en fyllning som passar bra ihop med vit chokladmousse eller varför inte blåbärsmousse. Tårtor är ju så himla gott i allmänhet och en tårta med hallon är ju nästan pricken över i en solig sommardag. Såklart kan du äta denna goda tårta när som helst och njuta av den fiska och härliga smaken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *