Marängtårta med passionsfruktscurd och hallon - Allt om Bakning

Marängtårta med passionsfruktscurd och hallon

En marängtårta är bra nog söt och gifter sig därmed smakmässigt, utmärkt ihop med en syrlig passionsfruktscurd, toppade med hallon samt vispad grädde. Det här är en tårta som är både söt och syrlig, och passar utmärkt till alla tillfällen. En enkel tårta som lätt sätts ihop på ett kick, det vill säga när man väl gjort både marängbottnar och passionsfruktscurden.

Marängtårta med passionsfruktscurd och hallon

Tips med att lyckas med marängen

Ibland kan man behöva lite tips med hur man lyckas med att få till marängen, du hittar det inlägget här ovan i länken. Den här marängbotten är gjord utifrån en fransk maräng, det vill säga den är kallvispad. En fransk maräng blir krispig och torr rakt igenom.

Den skiljer sig emot en pavlova som är en tårtbotten gjort på schweizisk maräng, med majsstärkelse, vilket gör att den blir då krispig på utsidan och marshmallow liknande på insidan.

Man kan även använda sig utav en lemon curd istället för en passionsfruktscurd, om man vill ha en ännu mera syrlighet, i tårtan.

Marängtårta med passionsfruktscurd och hallon

Recept marängtårta med passionsfruktscurd

  Marängbottnar (2 st bottnar)
  Passionsfruktscurd
  5 dl vispgrädde
  Hallon
  Chokladmynta

Gör så här: 

1. Gör marängbottnar, se till att de torkat väl innan de används. Om det är en varm sommardag då kan man pensla lite smält avsvalnad choklad på marängbottnarna. Detta gör att marängen inte smälter emot den vispade grädden eller curden.

2. Gör en passionsfruktscurd och se till att den svalnat av i kylen.

3. Ihopsättning: Ovanpå den första marängbotten så stryker du på ett lager passionsfruktscurd. Bred sedan på ett lager vispad grädde eller spritsa ut grädden. Tryck ner lite hallon utspridda över grädden. Därefter lägger du på den andra marängbottnen.

4. Garnering: Spritsa eller bred ut grädde på toppen, garnera med färska hallon och chokladmynta.

Syrlig passions curd med en söt marängbotten

En marängtårta med hallon och en syrlig och god passionsfruktscurd, gjord utan kärnor, blir en klar favorit. Tårtan kräver lite pyssel, till att göra marängbottnar och passionsfruktscurd, men när det väl är gjorda så går tårtan väldigt snabbt att sätta ihop. En annan marängtårta som också är väldigt god är pinocchiotårta. Maräng är ju nått som går hem bland både stora och små.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *