Vit chokladmousse med Philadelphia: Gott Recept
Vit chokladmousse – Lätt och krämig med Philadelphia
Vit chokladmousse är en fyllning som står högt upp på min lista, en mousse med färskosten Philadelphia, med smaker som bara smälter i munnen. Ett recept som är busenkelt att göra. Det här är en mousse som är lättgjord, med en krämig och len konsistens även fast den inte innehåller gelatin.
Vit chokladmousse Philadelphia – Bästa receptet
Vit choklad har en sötare arom än mörk choklad, och passar därför utmärkt bra ihop med fyllningar som har en syrligare smak. Den kan användas likväl som tårtfyllning som till dessert, gärna då med syrlig frukt eller bär till. Dels för att bryta av den söta smaken. Den passar utmärkt som smakkombination med hallonmousse eller blåbärsmousse som exempel.
Vill man använda fyllningen som frosting till cupcakes så går det alldeles utmärkt. Får man fyllning över så kan man fylla små silikonformar och använda som dekoration på tårtor.
Mousse utan gelatin
Den här fyllningen är helt utan gelatin och består endast av tre ingredienser. Den ger en känsla av lyx i smaken med silkeslena konsistenser. Även fast detta recept är extremt enkelt att nyttja så finns det några användbara tips att beakta, för att på så sätt kunna göra det till en framgång varje gång.
- Tillämpa vita chokladknappar eller hacka vit choklad i lika stora bitar, dock inte allt för stora. Detta gör att chokladen får en jämnare smältning.
- När man värmer upp grädden, så ska man inte låta grädden koka, den ska bara sjuda.
- Kylningen är viktig, ställ i kylen i minst 3 timmar, emellanåt kan jag även placera moussen i frysen om jag har en tårta som snabbt ska bli klar.
Det finns tusen olika recept inom samma ämne, men det här receptet är dock det enklaste jag gjort, avseende vit chokladmousse, och dessutom farligt god.
Recept Vit Chokladmousse med Philadelphia
Räcker till ett lager fyllning, i tårta
♥ 150 gram vit choklad
♥ 2 dl grädde
♥ 100 gram Philadelphiaost
Gör så här:
1 Bryt chokladen i bitar och lägg i skål.
2 Värm grädden i kastrull, tills den nästan kokar. Den får inte koka.
3 Häll den varma grädden över chokladen samt rör tills all choklad lösts upp.
4 Ställ in i kylen och låt stå över natten, eller cirka 8 timmar.
5 Tillsätt Philadelphiaosten och vispa med elvisp tills blandningen blivit krämig.
Vad passar denna vit chokladmousse till?
- Tårtfyllning
- Desserter
- Cupcakes
- Moussetårtor
Vit chokladmousse med färskost – Bra recept
Detta har blivit ett riktigt populärt recept och man förstår varför när man provat det! En vit chokladmousse gjord på färskosten Philadelphia, en mousse som bara smälter i munnen. En klar favorit bland vit chokladmousser. Ett tips är även mjölkchoklad mousse. Du hittar fler tårtfyllningar här samt behöver du se över dina bakredskap, så gör det här.