Chokladmousse: Enkel Mousse med Mjölkchoklad - Allt om Bakning

Chokladmousse: Enkel Mousse med Mjölkchoklad

Chokladmousse kan göras på många olika varianter av recept, den här blir enkel med smaker av mjölkchoklad. En chokladmousse kan du använda till en rad olika desserter, moussetårtor, som fyllning till tårta, med mycket mera. En viktig detalj kan vara att man har rumstempererade ingredienser. Kall grädde mot en ljummen chokladblandning, gör att det skär sig, så ta fram ingredienserna i tid. Ett annat tips om just chokladmousse är vit chokladmousse med philadelphia.

Chokladmousse enkel med mjölkchoklad

Att välja mjölkchoklad till chokladmousse

Något som är bra att tänka på är att välja en choklad som man själv tycker smakar bra, det är ju liksom chokladens smak som kommer framträda mest i moussen. I det här receptet har jag valt att använda mig utav mjölkchoklad. Vill man ha en mjölkchoklad med bra kvalité så kan man välja Callebaut choklad. Det är ett företag som tillverkar en rad olika choklader med hög kvalité. Dess choklad kan man skicka efter från en rad olika online företag.

Chokladmousse enkel med mjölkchoklad

Laktosfri mjölkchoklad

Behöver man göra chokladmoussen laktosfri så finns det en mjölkchoklad som företaget Green star, tillverkar.  Den funkar alldeles utmärkt.

Laktosfri mjölkchoklad

Recept Chokladmousse med mjölkchoklad

♥  3 st gelatinblad
♥  3 dl vispgrädde
♥  2 st ägg
♥  3 msk strösocker
♥  25 gram smör
♥  200 gram mjölkchoklad

Gör så här:

1. Viktigt att alla ingredienser är rumstempererade.

2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, så att de blir mjuka.

3. I en bunke så vispar du vispgrädden mjukt.

4. I en annan bunke vispar du ägg och strösocker så det blir pösigt.

5. Hacka chokladen i små bitar och lägg i skål. Smält chokladen i mikron, håll koll så att du inte värmer för mycket. Rör i  chokladen lite då och då.

6. Krama ur gelatinet och lägg det i den varma chokladen. Rör så att det blandas väl med chokladen. Så att det inte finns några små bitar kvar från gelatinet.

7. Se till att chokladen har nästan samma temperatur som grädden och äggblandningen. Rör ner 1/3 del av chokladen i äggblandningen och blanda väl, rör därefter ner resten och blanda.

8. Blanda ner 1/3 del av chokladblandningen i grädden och blanda runt med en slickepott. Blanda därefter ner resten och blanda väl.

9. Häll chokladmoussen i en mousse ring, i en tårta, i portions glas, eller till vad du nu ska använda den till.

10. Låt stå i kylen i ett par timmar så att moussen sätter sig.

Chokladmousse enkel med mjölkchoklad

Mjölkchokladmousse: Utmärkt som tårtfyllning

Den här chokladmoussen är enkel att göra, och passar utmärkt som fyllning i tårta, med mjölkchoklad som smak. Det är dock viktigt att poängtera att man använder sig utav rumstempererade ingredienser, så att den inte skär sig och blir grynig. Här hittar du en andra goda tårtfyllningar samt även de grundläggande bakredskap, som du behöver i köket för att lyckas med dina bakverk. Enkel mjölkchokladmousse när den är som godast!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *