Marängsmörkräm: Recept med smaker av Jordgubbar - Allt om Bakning

Marängsmörkräm: Recept med smaker av Jordgubbar

Jordgubbssmörkräm: En marängsmörkräm som passar utmärkt till tårta

En marängsmörkräm kan göras på en rad olika smaker, ett recept med jordgubbar som smaksättning, tänkte jag vi skulle gå igenom här nedan. Här kan du även läsa om hur man gör grunden för schweizisk marängsmörkräm, med lite tips som kan vara bra att veta. Den här marängsmörkrämen med jordgubbar är nämligen gjord på en bas från en schweizisk marängsmörkräm.

Marängsmörkräm recept med smaker av jordgubbar

Marängsmörkräm med jordgubbar passar bra till att spackla tårtor men även som fyllning. Ett tips är att använda den som fyllning i en rulltårta. Här nedan finner du ett recept för rulltårta och ett för tårta, lite olika mängder.

Marängsmörkräm recept med smaker av jordgubbar

Recept Marängsmörkräm med Jordgubbar

Marängsmörkräm till rulltårta

  75 gram äggvita
  125 gram strösocker
♥  225 gram osaltat rumstempererat smör

Jordgubbspuré
  300 gram jordgubbar
  ½ dl strösocker

Marängsmörkräm till tårta

♥  150 gram äggvita
♥  250 gram strösocker
♥  450 gram rumstempererat smör

Jordgubbspuré
♥  350 gram jordgubbar
♥  ¾ dl strösocker

Gör så här:

1. Jordgubbspurén: Koka jordgubbarna tillsammans med strösockret i en kastrull till sockret smält och jordgubbarna blivit mjuka.

2. Tag av från plattan och mixa med en mixer så att det blir en slät smet.

3. Sila genom en finmaskig sil för att få bort allt grovt.

4. Häll på rengjord burk eller fyll en spritspåse, lägg i kallt vatten bad och ställ i kylen.

Marängsmörkräm recept med smaker av jordgubbar

5. Marängsmörkrämen: Mixa strösockret i en mixer, så att det blir fin fint socker.

6. I en ren och fettfri rostfri bunke tillsätter man sockret och äggvitan, och blandar samman lite lätt. Se till att ha en köksassistent till hands, en handvisp och en kökstermometer. Väg upp smöret, i små bitar.

7. Över ett vattenbad sätter du bunken med äggvita och socker. Vispa hela tiden, annars kommer äggvitan att koagulera. Temperaturen ska upp mellan 50-70° C, jag skulle rekommendera den högre temperaturen då bakterier inte dör vid låga temperaturer. Man kan också känna mellan fingertopparna om sockret har smält. Man ska inte känna några korn kvar, den ska vara helt slät.

8. Häll äggblandningen i en köksassistent och börja vispa på medel hastighet, de första minuterna. Öka därefter hastigheten och vispa tills marängen fått full volym med stabilitet, med styva toppar. Det är också viktigt att marängen är sval, annars kommer smöret att smälta när det väl går i.

9. Tillsätt smöret i små bitar, lite undan för undan. Låt varje smörbit gå väl in i marängen, innan du har i nästa smörbit.

10. Tillsätt lite av jordgubbspurén i taget, ner i marängsmörkrämen. När det blandats väl, gå i med lite till.

11. Nu är marängsmörkrämen med jordgubbar, klar att använda.

Marängsmörkräm recept med smaker av jordgubbar

Jordgubbssmörkräm gjord på schweizisk marängsmörkräm

Jordgubbar är ju sommarens smaker och passar utmärkt som smak i recept med marängsmörkräm. Den söta jordgubben mot den lena smörkrämen, blir en god kombination på till exempel en tårta med lite syrlighet i. Se till att du bakar goda tårtor och prova gärna detta goda recept! Behöver du fler tips hittar du dessa via vår kategori tårtfyllning och vad gäller bakredskap och annat hittar du det via länken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *