Marängbakelse med lemon curd och vit chokladmousse

En marängbakelse med fräscha smaker från syrlig lemon curd och en söt vit chokladmousse med philadelphia, som toppas med jordgubbar. En bakelse som passar utmärkt till både påsk och midsommar, eller när som.

Den syrliga smaken från citron bryter av, mot de söta smakerna i marängen och chokladmoussen. Önskar du ha mer syrlighet, av citron, så ökar du på mängden lemon curd. Vill du ha extra mycket syrlighet, då hoppar du över vispgrädden och bara kör på lemon curd.

Marängbakelse med lemon curd och vit chokladmousse

Recept: Marängbakelse med Lemon curd och Vit chokladmousse med philadelphia

Maräng

Fransk maräng (se recept här)

Fyllning

  Vit chokladmousse med Philadelphia (se recept här)
  2 dl Lemon curd (se recept här)
  3 dl vispgrädde

Gör så här:

1. Maräng: Sätt ugnen på 100° C

2. Förbered en plåt för marängen, genom att rita runda cirklar (i den storlek du önskar) på bakplåtspapper.

3. Gör en fransk maräng (kallvispad) utifrån receptet här ovan.

4. Fyll en spritspåse med marängsmet. Önskar du ett mönster på marängen så använd en tyll till spritspåsen.

5. Spritsa ut marängsmeten på det runda cirklarna du ritade på bakplåtspapperet. Gör först en tunn botten över hela cirkeln, antingen genom att spritsa tunt eller stryka på med en pallet eller sked. Därefter spritsar du ringar, 2 – 3 lager runtom.

6. Grädda långt ner i ugnen i cirka 2 timmar, låt sedan eftertorka minst 2 timmar eller låt stå i ugnen över natten.

7. Fyllning: Gör vit chokladmousse med Philadelphia, och fyll en spritspåse med tyll.

8. Gör en lemon curd, vispa vispgrädden. Blanda samman lemon curd och vispgrädden, till en len och slät kräm.

9. Fyll marängen med lemon curd grädden, med antingen en spritspåse eller en sked.

10. Spritsa den vita chokladmoussen ovanpå marängen.

11. Toppa marängbakelsen med lite jordgubbar.

Marängbakelse med lemon curd och vit chokladmousse

En marängbakelse med fräsch smak av citron

En fräsch maräng med mycket smak av citron, från lemon curd, en smak som gifter sig bra med den söta marängen och den vita chokladmoussen. Det här är en bakelse som bara smälter i munnen. En dessert som passar utmärkt till påsk och midsommar, men även en varm sommardag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.