Jordgubbsmousse: Recept till tårtor och dessert
Jordgubbsmousse – ett sötare alternativ till tårtor och dessert
Med en frisk smak av svensk sommar, hamnar jordgubbar och jordgubbsmousse, till tårtor och dessert långt upp. Där jordgubbsmousse blir en lätt favorit som fyllning till dess tårtor, allra mest under sommaren. Varpå man då kan införskaffa dess söta frukt som har sin skördeperiod under sommarhalvåret. Frysta jordgubbar går dock också väldigt bra att använda sig av i detta recept. Jordgubbar utgörs av att vara en söt frukt och som fyllning lämpar sig jordgubbar bland annat med limemousse eller varför inte citronkräm.
Jordgubbsmousse Recept
Räcker till 1 lager fyllning i tårta
♥ 200 gram jordgubbar (även frysta duger bra)
♥ 0,75 dl socker
♥ 4 gelatinblad
♥ 2½ dl vispgrädde
Gör så här:
1 Lägg gelatinet i kallt vatten i cirka 5 minuter, för att mjukna.
2 Koka jordgubbar med sockret, låt det småkoka i cirka 3 minuter.
3 Mixa jordgubbarna till en jämn puré.
4 Lägg i gelatinbladen i den varma jordgubbspurén, och rör tills gelatinet smällt helt.
5 Låt svalna av helt.
6 Vispa grädden fluffigt, i en annan bunke.
7 Vänd ner jordgubbspurén i den vispade grädden med hjälp av en slickepott, tills allt blandat sig.
8 Häll i form, moussering, dessertglas, som tårtfyllning.
9 Låt stå i kylen minst 2 timmar.
Jordgubbsmousse används oftast till
- Tårta
- Desserter
- Cupcakes
- Rulltårta
- Tårtfyllning
Många hittar till denna artikel via Google.se
- Jordgubbsmousse tårtfyllning
- Jordgubbsmousse philadelphia
- Jordgubbsmousse till tårta
Sammanfattning – Recept Jordgubbsmousse
En jordgubbsmousse som lämpar sig såsom fyllning till tårta, men passar fullkomligt utsökt att bara servera som den är, till dessert. Jordgubbar är ju verkligen en sommarfrukt och den gör sig lika bra på tårta precis som hallon och de andra bären som jag nämnde tidigare i artikeln.