Rabarbercurd - Recept till Efterrätt och Dessert - Allt om Bakning

Rabarbercurd – Recept till Efterrätt och Dessert

Enkel Rabarbercurd

Rabarbercurd är ett recept på en läcker och krämig kompott, som kan användas till allt från efterrätt, dessert och tårtor med mera. Curden har en syrlig och frisk smak som balanseras upp av dess sötma. Rabarberns levande färg och intensiva smak gör den till en favorit under rabarber säsongen.

Det finns en mängd olika sorters rabarber, en del sorter är gröna efter att man skalat dem och då får man en grön rabarbercurd eller som i mitt fall så blev den mer åt det ljusare hållet. Men det finns också vissa sorters rabarber som har en rosaröd kulör och då kan du få riktigt fina färger när du bakar med den sorten.

Rabarbercurd Recept till Efterrätt och Dessert

 

Andra Curd Recept

Rabarbercurd Recept

250 gram skalade och skivade rabarber
1 ½ dl strösocker
1 msk vatten
1 msk majsstärkelse
2 st hela ekologiska ägg
1 äggula (ekologisk)
50 gram smör

Gör så här:

1. Koka i en kastrull: skalade och hackade rabarber, strösocker och vatten. Koka tills rabarbern blivit mjuk.

2. Mixa rabarbern med en handmixer, så att det blir en slät smet.

3. Tillsätt majsstärkelsen och de hela äggen samt äggulan, och låt sjuda i kastrullen. Kom ihåg att vispa med en handvisp lite lätt, hela tiden annars så kommer äggen att koagulera.

4. Låt curden sjuda under lätt vispning, tills den blivit tjock.

5. Sila rabarbercurden genom en finmaskig sil, för att få bort eventuella koagulerade äggklumpar.

6. Tillsätt smöret och rör tills det har smält i curden.

7. Häll upp i en ren burk eller skål. Jag brukar hälla upp curden i en spritspåse och försluta ända ner så att det inte är nå luft i den. Därefter så lägger jag spritspåsen i en stor bytta med iskallt vatten och så in i kylskåpet. Allt för att slippa bakterier. Om du inte har någon spritspåse, går det bra att hälla upp i skål, därefter lägga plastfolie ända ner mot curden och upp över skål kanten, och så in i kylen för avkylning.

Rabarbercurd Recept till Efterrätt och Dessert

Baka med rabarber

Att baka med rabarber är ju bara så lyxigt, att få dess syrliga och friska smak som lätt gifter sig med söt efterrätt eller dessert, ett enkelt recept på rabarbercurd, som inte kräver några större ansträngningar. Lite grundläggande ingredienser och några steg att följa så är du lätt i hamn med denna curd. Använd den till kakor, minipavlova, tårtor, marängrulltårta med så mycket mera.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *