Minipavlova - Recept med Rabarbercurd - Allt om Bakning

Minipavlova – Recept med Rabarbercurd

Himmelska Smaker med Minipavlova med Rabarber

Minipavlova är som en miniatyrversion från den klassiska pavlovan, här bjuder jag på ett recept med rabarbercurd, vispad grädde och bär. Det är en delikat bakelse som är porös med en knaprig yta och ett mjukt och segt innehåll. Pavlovans smaker kommer från en kombination av den söta och syrliga smaken som ger en balanserad smakupplevelse.

Att baka med maräng, kan ibland vara lite trixigt. Så det finns vissa grundläggande moment man lär förhålla sig till för att få en fin maräng. Kolla in tipsen som jag skrivit om just hur man gör maräng.

Minipavlova Recept med Rabarbercurd

Minipavlova med Rabarbercurd Recept

Minipavlova (8-10 st)

2 dl strösocker
145 gram äggvita
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk majsstärkelse

Rabarbercurd

Rabarbercurd

Garnering

Vispad vispgrädde
Bär

Gör så här:

1. Rabarbercurden: Gör iordning rabarbercurden, så att den är helt klar.

2. Minipavlova: Rita cirklar på ett bakplåtspapper i den storlek du vill ha till minipavlovan. Jag gjorde 9 st cirklar. Vänd därefter på bakplåtspapperet, så pennstrecken kommer neråt plåten.

3. Sätt ugnen på 125° C.

4. Mixa strösockret i en mixer, till finfint socker.

5. Här används med fördel en köksassistent. Häll i äggvitan i en köksassistent, tillsammans med vitvinsvinäger. Vispa på låg hastighet, tills det blivit ett mjukt skum.

6. Så fort det blivit ett mjukt skum så tillsätter du en matsked fin mixat strösocker, lite pö om pö. Låt det vispas lite emellan varje matsked socker. Det får inte gå i för mycket socker åt gången. När allt socker är tillsatt så ökar du hastigheten till medel och kör tills du får styva toppar på marängen. Om du känner med lite maräng mellan fingertopparna så ska det inte kännas några sockerkorn.

7. Tillsätt majsstärkelsen och vispa några sekunder till så att det blandas i marängsmeten.

8. Sätt fast bakplåtspapperet med en lite klick marängsmet under papperet, då halkar det inte runt medans du klickar ut minipavlovan.

9. Klicka eller spritsa ut marängen inom de cirklar du ritat på bakplåtspapperet. Forma pavlovan med en sked eller en spatel. Se till att det blir en lite grop i mitten.

Minipavlova Recept med Rabarbercurd

10. Sänk ugns värmen till 100° C och grädda pavlovan längst ner i ugnen i cirka 1 timme.

11. När de är klara, så stänger du av ugnen men låter plåten stå kvar för att svalna av.

12. Ihopsättning: Klicka eller spritsa ut rabarbercurden i pavlovans hål i mitten. Därefter spritsar eller klickar du ut vispad vispgrädde över curden. Ringla lite rabarbercurd uppå grädden och garnera med lite av de bär som önskas.

Minipavlova Recept med Rabarbercurd

 

Minipavlova Bakelser

Minipavlova med rabarbercurd är ett recept som ger dina smaklökar en fest, här kombineras det med det söta från marängen som gifter sig med den syrliga rabarbercurden. En smakkombination som passar utmärkt till dessa små pavlova bakelser. Vill man variera sina bakelser så kan man byta ut rabarbercurden mot någon annan curd, som till exempel lemoncurd eller passionscurd.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *