Enkel Äppelpaj - smulpaj med havregryn - Allt om Bakning

Enkel Äppelpaj – smulpaj med havregryn

Snabb och Enkel Äppelpaj

Det här är ett recept på äppelpaj som är enkel att göra, en smulpaj som är gjord på havregryn. Äppelpaj med smuldeg är en oemotståndligt god efterrätt, som går fort att göra och är väldigt enkel att slänga ihop. Det enda man behöver göra är att blanda samman alla ingredienserna till smuldegen, så att det blandas väl. Skär äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, lägg dem i formen och strö över smuldegen. Enklare än så kan det inte bli.

Enkel Äppelpaj smulpaj med havregryn

Äppelpaj med Flingsalt – höjer smakerna

Hemligheten i att få fram en fulländad äppelpaj är att tillsätta lite flingsalt, i självaste degen. Jag älskar salt i alla former av bakverk, och i just denna paj så höjer flingsaltet smakerna i pajen och ger det där otroligt extra i smakväg. Det där lilla stinget man vill ha i alla smaker.

Enkel Äppelpaj smulpaj med havregryn

Äppelpaj recept

♥  125 gram rumstempererat smör
♥  2 dl vetemjöl
♥  1 ½ dl strösocker
♥  1 dl havregryn
♥  1 tsk vaniljsocker
♥  ¾ tsk flingsalt

Fyllning

♥  3 stora äpplen
♥  3 tsk malen kanel
♥  3 msk strösocker

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225° C.

2. Smörj en pajform med rumstempererat smör.

3. Blanda samman i en mixer eller nyp ihop för hand, rumstempererat smör, vetemjöl, strösocker, havregryn, vaniljsocker, och flingsalt. Blanda alla ingredienserna så att det blir en smulig massa.

4. Skala äpplena och skär bort kärnhuset, skär dem i mindre bitar och lägg i en bunke.

5. Tillsätt malen kanel och strösocker, blanda runt så att äppelbitarna är täckta i kanel och strösocker.

Enkel Äppelpaj smulpaj med havregryn

6. Fyll pajformen med äppelbitarna, fördela jämt över hela formen.

7. Smula över pajdegen över äppelbitarna, så att de täcker alla äpplena.

8. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter, pajen ska få lite färg.

9. Servera med vaniljsås, vispad grädde eller vaniljglass.

Enkel Äppelpaj smulpaj med havregryn

Sammanfattning – Äppelpaj en smulpaj med havregryn

En väldigt enkel äppelpaj, en smulpaj gjord med havregryn. Äppelpajen är inte bara enkel att göra utan den går snabb att göra också. Att tillsätta flingsaltet förhöjer smakerna i ingredienserna och ger pajen det där lilla extra i form av smakväg. Serveras gärna med vaniljsås, vispad grädde eller vaniljglass. Andra pajer att göra kan vara key lime paj, syrligt god med helt underbara smaker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *