Rabarberpaj - Smulpaj med Havregryn - Recept - Allt om Bakning

Rabarberpaj – Smulpaj med Havregryn – Recept

Recept Enkel Rabarberpaj – Med Havregryn

Rabarberpaj är klart en svensk klassiker under rabarbersäsongen, och i det här receptet har jag valt att göra en smulpaj med havregryn och kardemumma. Rabarbern är ju också en växt som är rik på vitaminer C, kalium och fiber. Det här receptet innehåller inga krusiduller och är inte svår att göra, en väldigt enkel paj. Att baka med rabarber gör att man får en väldigt frisk smak. Baka en rabarberkaka i långpanna med kardemumma om du är sugen på nått annat än paj.

Smulpaj kan man baka med vilka frukter som helst, en äppelpaj sitter heller inte fel, och kan göras året om med dess frukt, som alltid finns att köpa i affären.

rabarberpaj smulpaj med havregryn

Rabarberpaj med Kardemumma

Genom att smaksätta din rabarberpaj med kardemumma så kommer du få en smakkombination av både syrligt och sött. Jag använde mig utav malen kardemumma i självaste smuldegen och mortlad kardemumma i rabarberfyllningen. Genom att mortla kardemumma så kommer du få fram mycket mer smak ur kryddan, vilket kommer höja din paj i smaken. Rabarberpaj med havregryn och kardemumma är verkligen riktigt gott!

rabarberpaj smulpaj med havregryn

Rabarberpaj Recept

  125 gram rumstempererat smör
  1½ dl vetemjöl
  1½ dl havregryn
  1 dl brun farin
  ½ dl strösocker
  1 tsk malen kardemumma

Rabarberfyllning
  400 gram skalade och hackade rabarber
♥  ½ dl strösocker
  2 msk potatismjöl
  ½ tsk mortlad kardemumma

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225° C.

2. Blanda samman i en bunke: rumstempererat smör, vetemjöl, havregryn, brun farin, strösocker och malen kardemumma. Nyp ihop degen med händerna till en deg.

3. Skala och hacka rabarberna i mindre bitar. Lägg rabarberna i en bunke tillsammans med strösocker, potatismjöl och mortlad kardemumma. Vänd runt så att allt blandas samman.

4. Smörj en pajform med lite smör.

5. Strö ut rabarberfyllningen i pajformen.

6. Fördela pajdegen över rabarberfyllningen.

7. Grädda pajen mitt i ugnen i cirka 15-20 minuter, tills pajen fått färg på sig.

rabarberpaj smulpaj med havregryn

Sammanfattningsvis: Rabarberpaj Smulpaj på Havregryn

Rabarberpaj gjord på smulpaj med havregryn, smaksatt med kardemumma, både malen som mortlad kommer göra att du får en härlig smakkombination av syrligt och sött. En klar svensk klassiker på svenska fikabordet, som fika eller efterrätt. Det här är en enkel paj att göra en skön sommardag, som serveras med vaniljsås, vispad grädde eller glass. Eller varför inte testa knäckig rabarberpaj med äpplen.

Prova detta goda recept själv hemma och hör gärna av dig i kommentarerna hur det gick med receptet! Smulpaj med havregryn, så himla gott som sagt! Hemgjorda godsaker är allt bäst oavsett om det är en smulpaj eller något annat gott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *