Marängrulltårta - Recept med Lemoncurd och Blåbär - Allt om Bakning

Marängrulltårta – Recept med Lemoncurd och Blåbär

Marängrulle med Bär

Vill du överraska dina smaklökar med en himmelsk kombination av krispig marängrulltårta, len lemoncurd och fluffig vispad grädde med blåbär, då har jag ett perfekt recept här.Denna ljuvliga efterrätt bjuder på en symfoni av smaker och texturer som kommer att förföra dina gäster. Den spröda marängen, med sin krispiga yta och mjuka insida, bildar basen för detta mästerverk. Fyllningen av syrlig lemoncurd ger en uppfriskande kontrast som samsas med de saftiga blåbären, som tillför en naturlig sötma.

Marängtårta

Andra sorters marängtårtor kan vara:

Marängrulltårta Recept med Lemoncurd och Blåbär

Marängrulltårta med Lemoncurd Recept

220 gram äggvita
1 tsk vitvinsvinäger
2 ½ dl strösocker
2 msk majsstärkelse

Fyllning

Lemoncurd
Vispad grädde
Blåbär
♥ 1 tsk potatismjöl

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175° C.

2. Mixa strösockret i en mixer så att det blir fin fint socker.

3. Använd med fördel en köksassistent med visp men det går också att använda en elvisp.

4. Vispa äggvita och vitvinsvinäger på låg hastighet, tills det bildats ett skum.

5. Höj hastigheten till medel. Nu går du i med en matsked strösocker, åt gången, lite pö om pö, ända tills sockret är slut. Låt det vispas lite mellan varje sked socker.

6. När allt socker gått i så låter du marängen vispas på medel hastighet tills du fått styva toppar.

7. Tillsätt majsstärkelsen och vispa bara så pass att det blandas.

8. Lägg en liten klick maräng i varje hörn på en plåt och tryck fast ett bakplåtspapper på plåten. På så vis så halkar inte bakplåtspapperet omkring.

9. Bred ut marängen på bakplåtspapperet med hjälp av en slickepott eller spatel.

10. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter

11. Stjälp upp marängen på ett sockrat bakplåtspapper, och dra bort papperet på en gång.

12. Låt marängen svalna av.

13. När marängen svalnat av så brer du på ett lager med lemoncurd. Därefter brer man på ett lager vispad grädde. Innan man stör ut blåbären över den vispade grädden så blandar man blåbären med lite potatismjöl, så att de inte ska vätska så mycket.

14. Rulla därefter marängrulltårtan från kortsidan, rätt så hårt. Det kan vara lite svårt att få den helt rund och fin på grund av all fyllning.

15. Skär i lagomt stora bitar, som man önskar.

Marängrulltårta Recept med Lemoncurd och Blåbär

Marängrulltårta – Lemoncurd

Låt dig förföras av dessa otroliga smak kombinationer från denna marängrulltårta, ett recept med fyllning som lemoncurd och blåbär. Jag älskar marängens krispighet på utsidan och dess mjukhet på insidan och med en fyllning som är syrlig och god. Här kombineras den syrliga curden mot den söta marängen och gräddens lenhet. Är du glutenintolerant så har du här en rulltårta utan gluten, och behöver du ha den laktosfri så byter du bara ut den vanliga vispgrädden mot laktosfri vispgrädde.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *