Limemousse tårta med kladdkaka och salt kolasås - Allt om Bakning

Limemousse tårta med kladdkaka och salt kolasås

Det här är ett recept på en limemousse tårta med en kladdkaka som botten och en salt kolasås emellan. Det här är en tårta som jag gjort åt min syster, så den här limemousse tårtan är inte bara utan ägg, utan den är dessutom glutenfri, och jag har även valt att göra den laktosfri. Detta görs enbart genom att byta ut mjölkprodukterna mot laktosfria produkter i limemoussen och den salta kolasåsen.

Limemousse tårta med kladdkaka och salt kolasås

Recept Limemousse tårta med kladdkaka och salt kolasås

Kladdkaka

♥  1 st kladdkaka utan ägg (recept finns här)

Salt kolasås

  1 ½ dl salt kolasås (recept finns här)

Limemousse

1 sats limemousse (recept finns här)

Gör så här:

1. I det här receptet har jag använt mig utav en silikonform som hjärtformat. Vilket format på silikonformen du använder spelar ingen större roll.

2. Kladdkaka: Gör kladdkakan utifrån receptet, vill du inte använda dig av laktosfritt som står i receptet, så använder du vanliga mjölkprodukter.

3. Låt kladdkakan svalna av och stå till sig några timmar i kylen. Skär sedan ut kladdkakan, till den form som silikonformen har. Så min kladdkaka blev till ett hjärta.

4. Frys in kladdkakan, så att den stelnar.

5. Salt kolasås: Gör salt kolasås enligt receptet via länken här ovan, och låt den svalna av.

6. När kladdkakan har stelnat i frysen och kolasåsen är klar. Ta då ut kladdkakan ur frysen och bred på kolasåsen ovanpå den frysta kladdkakan. Stoppa sedan in kladdkakan i frysen igen, så att kolasåsen stelnar till.

Kladdkaka med salt kolasås

7. Limemousse: Gör limemoussen enligt receptet via länken här ovan. Fyll silikonformen med limemousse, dock inte helt ända upp till kanten. Lyft upp formen och släpp den hårt mot bänken, så att alla luftbubblor i moussen försvinner.

8. Montering: Tag ut kladdkakan med kolasåsen från frysen och lägg i den i silikonformen med kolasåsen neråt. Fyll på med limemousse ända upp till kanten. Lyft upp formen och släpp den hårt mot bänken så alla luftbubblor slås ut.

9. Sätt in formen i frysen och låt stå över natten, så att den stelnar till ordentligt.

10. När moussen har fryst till så är det nu väldigt lätt att ta ur tårtan ur formen. Bara att trycka ur den utan att det blir märken på självaste tårtan.

11. Lägg tårtan på en tårtbricka eller tårtfat. Garnera med det du själv önskar. Jag valde att spritsa lite grädde med jordgubbar ovanpå, med mera.

12. Nu kan du ställa den i kylen om den inte ska ätas inom kort, den bör dock tinas upp först, så att du kan skära i den.

Limemousse tårta med kladdkaka och salt kolasås

Moussetårta med frisk smak av lime

En äggfri limemousse tårta med kladdkaka som botten, där smaken är frisk av självaste lime frukten. Som bryts av mot den söta kolasåsen. Den här limemoussen är underbart god, och inte det minsta söt i smaken. Den här fyllningen fungerar alldeles utmärkt till nått sött.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *