Klassiska Scones – Recept på Snabba och Enkla
Snabba och Enkla Scones
Scones är ett bröd som bakas och äts direkt, och här med ett recept på klassiska scones som är enkla och snabba att göra. Har du kort om tid och har slut på bröd, eller bara vill ha nybakat till frukost, så har jag lösningen just för dig. Att baka klassiska scones går fortare än du tror. Det går snabbt och slänga ihop degen, snabbt och baka ut, och kort tid i ugnen. Och det bästa av allt, det är enkelt. Ett annat snabbt bröd och baka är filmjölkslimpa.
Scones – ett Skotskt bröd
Scones är ett bakpulverbröd som ursprungligen kommer från Skottland. Självaste brödet kan bakas med olika sorters mjöler. I Sverige så bakas oftast scones till runda brödkakor som därefter delas i fyra delar och som oftast äts med smör, marmelad eller ost. Medans i England kavlas sconesdegen ut och stansas med runda mått som därefter äts med pålägg som clotted cream, marmelad, sylt eller lemoncurd. För mer fakta och tips om scones hittar du här.
Tips för att få Lyckade Klassiska Scones
Klassiska scones är scones som innehåller mjöl, bakpulver, salt, smör och mjölk eller filmjölk. Vissa grejer kan vara väl värda och tänka på för att få till mer lyckade scones.
- Använd kallt smör, för att få en bättre stigning på dina scones. Ju kallare desto bättre.
- Överblanda inte, degen ska enbart gå ihop.
- Efter att du format dina scones på plåten, så kan man kyla dem under tiden ugnen blir klar. På så sätt håller man kylan nere på smöret i degen.
- Se till att ha plats emellan dem på plåten
- Överbaka dem inte.
- Använd kärnvetemjöl, ett all-roundmjöl.
- Bakas av alldeles innan man ska äta dem, scones är inget bröd man spar till dagen efter. Men om man har bröd över så kan man köra dem några sekunder i mikron så att det blir lite varma.
Klassiska Scones Recept
♥ 8 dl vetemjöl
♥ 4 tsk bakpulver
♥ 1 tsk salt
♥ 100 gram smör
♥ 3 dl mjölk
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250°C.
2. Blanda samman vetemjöl, bakpulver och salt, i en skål.
3. Tillsätt smöret och fördela det i mjölblandningen med fingertopparna.
4. Tillsätt mjölken och kör med elvispen tills du fått ihop till en deg, vilket går väldigt fort. Därefter så kan du knåda ihop degen så den håller ihop.
5. Dela degen i 4 bitar.
6. Platta ut degbiten med handen, därefter kan man kavla degen rund med en diameter på cirka 15 cm.
7. Lägg varje rund kaka tillsammans på en plåt, grädda mitt i ugnen i cirka 10-12 minuter.
8. Äts med fördel varma.
Ett snabbt bröd – Scones
Det här är ett recept på klassiska scones som ger dig 4 runda brödkakor, ett bröd som är enkla att baka och är snabba att göra. Bakpulverbröd skall med fördel ätas precis när det har avbakats, nybakta scones smakar bäst. Scones är ett bröd som du kan variera med olika mjölsorter och smaksättningar.