Enkel Filmjölkslimpa - med Sirap - Allt om Bakning

Enkel Filmjölkslimpa – med Sirap

Enkel och God Filmjölkslimpa med Rågsikt

Det här är en filmjölkslimpa som är väldigt enkel att göra, med både ingredienser som sirap och rågsikt och som dessutom inte innehåller någon jäst. Limpan går snabbt att slänga ihop, utan några krusiduller alls. Andra bröd som också går snabbt att baka, kan vara scones. Alla ingredienserna rörs samman, utan köksassistent, för att sedan fyllas i formar. Brödet kommer att vara kompakt men otroligt gott med dess sötma från sirapen.

Med rågsikt i limpan göra att fiberinnehållet ökar, samt att brödet ger en större mättnadskänsla. Vill man så kan man tillsätta, lingon, frön, nötter, russin eller vad man nu behagar ha i limpan. Tillsätter man lingon så är det bra om man tillsätter frysta lingon. Då vätskar bären inte av sig så mycket.

Enkel Filmjölkslimpa med Sirap

Filmjölkslimpa med Sirap

  5 dl rågsikt
  1 tsk bikarbonat
  ½ tsk bakpulver
  1 tsk salt
  1 tsk malen anis
♥  1 tsk stött fänkål
  1 ½ dl mörk sirap
  2 ½ dl filmjölk

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175° C

2. Smörj en avlång bakform med smör.

3. Blanda samman i en bunke: rågsikt, bikarbonat, bakpulver, salt, malen anis krydda och stött fänkålskrydda.

4. Tillsätt mörk sirap och filmjölk, blanda samman lite lätt med en elvisp. Smeten ska enbart gå ihop och bli slät. Den ska vara som en kladdig smet.

5. Häll den släta smeten i den smorda bakformen. Dra ut smeten med en slickepott, så det är ett jämt lager i hela formen, även i hörnen.

6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 65 -75 minuter.

7. stjälp upp limpan på ett galler, låt den svalna av.

Enkel Filmjölkslimpa med Sirap

 

Godaste och Enklaste Filmjölkslimpan

Det här är klart en av det godaste limporna, med lite sötma av sirapen och kompakt och mättande. Jag älskar att det går fort och baka bröd och det gör det verkligen med detta recept. Och vill man ha lite extra smaker och nyttigheter i brödet så lägger man till det bara, allt från lingon till nötter och frön. Jag kan även rekommendera frukostfrallor, otroligt goda och luftiga frallor.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *