Scones: Fakta och tips - Allt om Bakning

Scones: Fakta och tips

Här hittar du 10 fakta och tips om Scones. Scones är en typ av bröd som härstammar från Skottland och är vanligtvis gjort på vetemjöl, smör, mjölk, socker, salt och bakpulver. De är ofta runda eller triangulära i form och kan vara fyllda med frukt, nötter eller andra smaker. Scones är ofta serverade till frukost eller fika, oftast tillsammans med smör, marmelad eller grädde.

Tips och fakta Scones

Det finns många olika varianter av scones att välja mellan, inklusive socker- och kanelscones, äpplescones och ostscones. Scones är lätta att göra hemma och det finns många recept att välja mellan för att hitta den perfekta sconen för just dig. De kan också göras med olika sorter av mjöl, såsom vetemjöl, rismjöl eller majsmjöl, för att passa olika önskemål och behov.

Scones kan också smaksättas med olika kryddor, såsom kanel, ingefära eller kardemumma, för att ge extra smak. De är ofta ett populärt val för high tea eller afternoon tea, där de serveras tillsammans med te och andra tilltugg. Scones har också blivit mycket populära i andra delar av världen, inklusive i USA, där de ofta toppas med sylt, grädde och jordgubbar.

Tips Scones

Här är tio fakta om scones:

  • Är ofta runda eller triangulära i form och kan vara fyllda med frukt, nötter eller andra smaker.
  • Kan också användas som en grund för sandwiches, såsom kyckling- eller tonfiskmackor.
  • Det finns många olika varianter av scones, inklusive socker- och kanelscones, äpplescones och ostscones.
  • Scones är lätta att göra hemma
  • Snabbt och enkelt att baka denna typen av bröd
  • prova dig fram med olika typer av brödkryddor i Scones för att smaksätta efter ditt eget behov.
  • Ofta ett populärt val för både frukost och tedags, där de serveras tillsammans med te och andra tilltugg.

Fakta scones

Scones är populärt över hela världen

Scones är mest populärt i Storbritannien och i länder som har en stark kulturell koppling till Storbritannien, som exempelvis Australien, Nya Zeeland och Kanada. I Storbritannien är scones vanligt förekommande vid te-tider och äts ofta med smör, marmelad eller grädde. Scones är också vanliga i USA, speciellt på platser där det finns en stark koppling till brittisk kultur, som exempelvis New England.

Scones finns i varierande form och smaker som vanligtvis är kännetecknande för det landet. I Storbritannien är det vanligt att scones är gjorda av vetemjöl, med tillsatt mjölk, smör och socker. Medan i Nya Zeeland och Australien är scones vanligtvis gjorda med annan ingredienser, som exempelvis kokosmjöl och annan sötning. I USA finns det också många varianter av scones, och det är vanligt att hitta scones med tillsatt choklad eller frukt.

Vi är många som äter detta goda bröd även i Sverige och man förstår snabbt varför när man smakar dem. Se till att du njuter av hembakat bröd samt prova gärna att göra Scones med lite olika smaksättning samt på nya vis om du får lust!

Läs mer om vilka brödkryddor som finns och hur du kan smaksätta dina Scones och andra brödsorter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *