Hallonsås: passar utmärkt till glass - Allt om Bakning

Hallonsås: passar utmärkt till glass

Syrlig hallonsås avnjuts gärna med glass

En bärsås gjord på hallon smakar helt gudomligt som hallonsås till både det ena och det andra. Och allra helst till glass där sötman från glassen gifter sig med den syrliga hallonsåsen, ett utmärkt passande alternativ.

Men denna sås funkar även bra till exempelvis ris á la malta, chokladbakverk, med mera. Jag bara älskar den här hallonsåsen, den är väldigt syrlig om man bara äter den som den är men som tillbehör till glass eller nått med lite sötma i så blir den helt magisk.

Enkel att göra

En super enkel sås att göra, där hallonen kokas och passeras genom en finmaskig sil, för att få bort de små fröna. Såsen är rätt rinnig alldeles när den är klar, men efter att den fått stått ett tag i kylen och svalnats av så kommer den att tjockna på sig. Den innehåller inte så mycket socker och kan vara ett alternativ om man nu är diabetiker, då sockret kan tas bort helt om så önskas.

hallonsås

Hallonsås

  250 gram hallon
  3 msk strösocker
  2 msk citronsaft

Gör så här:

1. Blanda samman hallon, socker och citronsaften i en kastrull.

2. Låt koka samman.

3. Mixa såsen med en stavmixer.

4. Sila bort hallonkärnorna, om du inte vill ha dem kvar.

5. Häll upp såsen i en ren burk, förslut med lock och ställ den upp och ner i kylskåpet, för avsvalning.

6. Används alltifrån till glass, efterrätter och bakverk.

Hallonsås: en enkel syrlig sås

Så är du ute efter att hitta en enkel bärsås som går snabbt att göra, så har du en här. Passar utmärkt till vaniljglass och kommer vara en sås som är försvinnande god. Funkar inte bara till glass utan till en rad olika desserter och bakverk. En sås med väldigt lite socker, funkar bra till diabetiker, och vill man så tar man bort sockret helt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *