Hemgjord laktosfri Vaniljglass: Enkelt utan glassmaskin - Allt om Bakning

Hemgjord laktosfri Vaniljglass: Enkelt utan glassmaskin

Laktosfri vaniljglass utan glassmaskin: Hur enkelt är det?

Vad lockar om inte annat glass, en varm sommardag, men glass går även hem i alla årstider, till både stora som små. Godast är också att göra glassen helt själv, hemgjord. Men är du som jag, laktosintolerant, så smakar den hemgjorda laktosfria glassen mycket bättre. Dessutom kan man då enklare få den smak som man önskar. På så sätt blir det liksom mer smak i själva glassen.

Laktosfri Glass Recept

Det här receptet är enkelt att göra och kräver absolut ingen glassmaskin. Dock inga förkunskaper eller grundkunskaper heller. Först vispas grädde i en bunke och resten av ingredienserna i en annan bunke, därefter vänds resterande ingredienser ner i den vispade grädden och blandas om.

Häll i form och ställ i frys. Rör om minst en gång i halvtimmen i minst två timmar eller tills glassen stelnat. Är man nu inte laktosintolerant så funkar detta recept ändå, genom att man byter ut den laktosfria grädden mot vanlig grädde.

laktosfri vaniljglass

Recept Laktosfri Vaniljglass

♥  6 dl laktosfri grädde
  4 ägg
  1 dl strösocker
  2 tsk vaniljpasta

Gör så här:

1. Vispa den laktosfria grädden hårt i en bunke, med elvisp.

2. I en annan bunke vispar du samman ägg, socker och vaniljpasta, tills det blandats väl, cirka 1 minut.

3. Vänd ner ägg socker blandningen i den vispade grädden och blanda om försiktigt.

4. Häll över smeten i en form med lock och ställ i frysen. Rör om minst en gång i halvtimmen i minst två timmar, så länge glassen är krämig. Detta för att minska risken för att iskristaller ska bildas.

Laktosfri Vaniljglass: Ett recept som går hem

Det här är en glass du kommer älska, en glass som kommer smaka precis som vilken vanlig glass som helst även fast den är laktosfri. Den är enkel att göra, och dessutom krävs ingen glassmaskin. Till en vaniljglass kan man dessutom använda sig av en rad olika såser tex. hallonsås, eller salt kolasås eller varför inte bara frukter och bär. Prova nu att göra hemgjord glass utan glassmaskin! Bus enkelt !!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *