Luftiga Frukostfrallor - Recept med Vallmofrön - Allt om Bakning

Luftiga Frukostfrallor – Recept med Vallmofrön

Recept på Snabba och Luftiga frallor

Det här är ett recept på frukostfrallor med vallmofrön, frallor som helt klart är en favorit här hemma, både för stora som små, ett bröd som blir mjuka och luftiga. Vem älskar inte hembakade frukostbröd, så där lite som på hotellfrukost, med en massa olika goda pålägg.  Dem här frallorna går relativt snabbt att göra, de behöver inte jäsa så otroligt länge. Ett annat enkelt bröd att göra är rågsiktskakor. Eller är du ute efter ett recept som inte behöver jäsa alls så kan jag rekommendera scones.

En fördel är att du använder dig utav en köksassistent med degkrok, just för att du ska få in så mycket luft som mjöligt i brödet, och därmed ett mycket luftigare bröd. Så se till att du låter degen gå i assistenten tills du kan göra ett glutentest som påvisar en tunn deghinna, när du drar isär degen. Då kommer du få otroligt mjuka och luftiga frallor.

Luftiga Frukostfrallor Recept med Vallmofrön

Frukostfrallor med Vallmofrön Recept

50 gram jäst
5 dl vatten
50 gram rumstempererat smör
12 dl vetemjöl
1 ½ tsk salt

Garnering

vallmofrön

Gör så här:

1. Rör ut jästen tillsammans med ljummet vatten (37° C), i en köksassistent.  Använd med fördel en degkrok i köksassistenten.

2. Tillsätt vetemjölet och det rumstempererade smöret och kör köksassistenten tills degen klarar glutentestet. Det vill säga, du tar upp en degklump och drar isär degen, om degen går av på en gång då är den inte klar. Men om du får en tunn deghinna som du kan se igenom, då är den klar.

3. Tillsätt saltet och kör i ett par minuter till.

4. Stjälp upp degen på bakbordet, vik in kanterna under degen, så den formas rund. Lägg lite vetemjöl på bakbordet och lägg degen där med en bakhandduk över, låt vila i 30 minuter.

5. Sätt ugnen på 250°C.

6. Dela degen i 17 bitar á 75 gram styck, om man vill ha dem lika stora, annars delar man dem i de storlekar man önskar.

7. Rundriv varje degbit, det vill säga, rulla degbiten till en rund bulle.

8. Lägg de runda frallorna på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa på ett varmt ställe, i cirka 1 timme.

9. Pensla varje fralla med uppvispat ägg, och garnera med vallmofrön.

10. Grädda mitt i ugnen i cirka 9-10 minuter.

11. Lägg över frallorna på ett galler för avsvalning.

Luftiga Frukostfrallor Recept med Vallmofrön

Fluffiga Frallor med Vallmofrön

Jag bara älskar dessa små frukostfrallor, som blir luftiga och mjuka, med vallmofrön som garnering, så ta och testa detta lätta recept, ni kommer inte att ångra er. En annan otroligt gott bröd att baka, är brytbröd att ha till fester, eller varför inte hönökakor. 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *