Fransk Hallonkaka - Segmjuk och Enkel - Allt om Bakning

Fransk Hallonkaka – Segmjuk och Enkel

Hallonkaka med Hyvlat Smör

Fransk hallonkaka är en frestande god kaka med hallon, som blir så där segmjuk i konsistensen, med ett frasigt hölje, helt klart en enkel kaka att baka. Här tillsätter vi inte smöret i självaste smeten utan smöret hyvlas och läggs ovanpå kaksmeten och hallonen. Självaste kakan är enkel att göra och är inget tidskrävande utan det som tar tid det är avbakningen i ugnen.

Fransk Hallonkaka Segmjuk och Enkel

Andra Bakverk med Hallon

Hallonkaka i Långpanna

Hallongrottor

Hallonsås

Hallonmousse 

Fransk Hallonkaka Segmjuk och Enkel

Fransk Hallonkaka Recept

2 ägg
2 dl strösocker
2 ¼ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
200 gram hallon
100 gram smör

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175° C.

2. Smörj och bröa en form (22 cm), eller lägg ett bakplåtspapper i botten på formen och smörj med smör runtom kanterna.

3. Vispa med elvisp, ägg och strösocker så att det blir pösigt.

4. Blanda samman i en annan bunke, vetemjöl och bakpulver. Sikta ner mjölblandningen i äggblandningen och vänd runt försiktigt med en slickepott tills det blivit en jämn smet.

5. Häll i smeten i formen och tryck ner hallonen jämt fördelat över hela kakan.

6. Hyvla smöret med en osthyvel och bred ut smör skivorna ovanpå hela kakan.

7. Grädda mitt i ugnen i cirka 40 – 45 minuter. Den ska ha fått lite färg innan den är klar.

8. När hallonkakan har svalnat, pudra över lite florsocker.

9. Kan serveras med vispad grädde och hallon, glass eller bara äta som den är.

Fransk Hallonkaka Segmjuk och Enkel

Seg Fransk Hallonkaka

En fransk hallonkaka som definitivt är enkel att baka, en kaka som blir segmjuk inuti och frasigt knaprig utanpå. Här bryter sötman i kakan av mot de syrligt friska hallonen. Ät den som den är eller servera med en kula vaniljglass och lite hallon, eller byt ut glassen mot lite vispad grädde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *