Chokladganache till drip cake: Gjord utan Grädde - Allt om Bakning

Chokladganache till drip cake: Gjord utan Grädde

Hur man gör chokladganache till drip cake – Gjord på utan grädde, går det?

Att använda sig av chokladganache till drip cake är inte bara gott utan får även din tårta att se proffsig ut. Så kan man göra den utan grädde? Ja men absolut, visst kan man det. Istället för grädde som det annars är i en chokladganache så kan man använda sig utav vatten.

Funkar exakt likadant och smakar enastående gott. Och är man vegan så behöver man inte fundera på vilken vegansk grädde man ska använda, bara att ta vatten. Chokladganache drip cake är verkligen en snygg och häftig form på drip cake.

Färgsättning på chokladganachen

När du väl har blandat chokladen med vattnet så kan du sätta lite färg på ganachen, om du skulle vilja det. Det finns speciell färg att köpa för att färga choklad med, färg som är oljebaserad, vilket behövs när man färgsätter choklad. Sök på chokladfärg på internet och du kommer hitta många olika webbsidor att handla på.

Om du ska färga vit choklad så kan du också använda dig av chokladfärg men det går med andra färger också, jag brukar använda mig av pastafärger som jag i vanliga fall brukar färga sockerpasta med. Det krävs då att pastafärgen är oljebaserad.

Du kan även färga ganachen efter att du droppat på den på tårtan, genom att måla på färg med pensel. Låt den dock kallna av i kylen först. Man kan använda sig av pastafärg eller metallic färg, genom att blanda färgen med lite klar alkohol, typ vodka. Alkoholen kommer att dunsta av och kvar blir enbart färgen du målat på.

Drip cake

Recept vatten chokladganache med vit choklad

♥  170 gram vit choklad
  28 gram varmt vatten
  färg att färga chokladen med tex. chokladfärg eller pastafärg (oljebaserad)

Recept vatten chokladganache med mörk choklad

  170 gram mörk choklad
  43 gram varmt vatten
  färg att färga chokladen med tex. chokladfärg (oljebaserad)

Så gör man: 

1. Se till att du har förberett din tårta genom att den har stått i frysen ett bra tag, så att den har blivit riktigt kall.

2. Smält chokladen över ett vattenbad eller i en skål, i mikron. Överhetta inte chokladen.

3. Tillsätt det varma vattnet och rör tills det blandats väl och blivit en slät smet.

4. Tillsätt därefter den färg du vill ha på ganachen. Man kan använda sig av chokladfärg som är speciellt anpassad till att färga choklad. Då chokladen är vit så kan man även använda sig av tex pastafärg, om man inte har chokladfärg. Färgen måste dock vara oljebaserad.

5. Låt ganachen svalna av ner till 90° grader, innan du droppar den över den frusna tårtan.

chokladganache drip cake

Chokladganache utan grädde

Så här har du en chokladganache som är gjord utan grädde, används med fördel till drip cake. En ganache som inte bara är god utan den är även helt vegansk om du ser till att ha en choklad som dessutom är vegansk. Det kräver lite pyssel men blir otroligt lyxigt snyggt på tårtan. Chokladganache tårta.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *