Brownie - Recept med Dulce De Leche - Allt om Bakning

Brownie – Recept med Dulce De Leche

Hemgjorda Brownies i Långpanna

Det här är ett recept på brownie i långpanna, med en fyllning av dulce de leche samt choklad. En enkel brownie kaka att göra, med inga avancerade utsvängningar, bara att slänga ihop och baka av. Fyllningen med dulce de leche ger en lätt smak av kola samt chokladen i form av mjölkchoklad och vit choklad som ger en härliga chokladsmakupplevelser. Eller varför inte testa och göra fudge brownies, även den en otroligt god brownie. Du kan även dubbla receptet om du gör brownien i en större långpanna, det går alldeles utmärkt.

Brownie Recept med Dulce De Leche

 

Ingredienser att tillsätta Brownie

I det här receptet har jag använt mig av chokladknappar och dulce de leche, men du kan även använda dig utav andra ingredienser i din brownie.

  • Krossade/hackade nötter av olika de slag
  • Torkad frukt
  • Godis bitar
  • Små marshmallows

Brownie Recept med Dulce De Leche

Brownie med Dulce de Leche Recept

  240 gram smör
  2 msk olja
  3 dl ljust muscovadorörsocker
  4 stora ägg
  1 msk vaniljsocker
  ¾ tsk salt
  2 dl kakao
♥  2 dl vetemjöl
  200 gram mjölkchokladknappar
  100 gram vita chokladknappar
  1 burk dulce de leche

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175° C.

2. Klä en långpanna i cirka storlek 30×25 cm, med bakplåtspapper. Klipp ett jack i varje hörn på bakplåtspapperet för att lättare få det att passa i långpannan.

3. Smält smöret och låt det svalna av.

4. I en bunke blandar man samman med en elvisp, avsvalnat smör, olja och strösocker.

5. Tillsätt äggen och vaniljsockret och vispa tills det blivit ljusare färg.

6. I en separat bunke blandar man salt, kakao och vetemjöl. Sikta ner mjölblandningen i smeten och vänd runt försiktigt tills det blandats.

7. Vänd ner mjölkchokladknapparna och de vita chokladknapparna.

8. Bred ut hälften av chokladsmeten i den klädda långpanna, bred på en burk dulce de leche ovanpå, därefter brer man på resten av chokladsmeten.

9. Grädda mitt i ugnen i cirka 30 – 35 minuter.

10. Brownien ska fortfarande vara rätt lös i formen när man tar ut kakan från ugnen. Den ska inte vara helt fast i konsistensen.

11. Låt brownien svalna av helt i formen i rumstemperatur. Sätt den sedan i kylen en stund, på det viset kommer brownien inte att gå sönder när man lyfter ur den ur formen.

Brownie Recept med Dulce De Leche

Sammanfattning: Recept Brownie med Dulce De Leche

Denna otroligt goda brownie som är ett recept gjort med dulce de leche, smälter gott i munnen. Här med smaker av kola, som kommer från dulce de leche och dess lena och knaperhet från dess chokladknappar eller chokladbitar, gör att det är svårt att låta bli att ta en till bit. Det finns många tips till att få din brownie helt perfekt. Detta är verkligen ett riktigt gott brownie recept!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *