Saffranskakor med Apelsin och Choklad - Allt om Bakning

Saffranskakor med Apelsin och Choklad

Spröda saffranscookies

Är du sugen på saffran så har jag en kaka just för dig, saffranskakor bakade med apelsin och choklad. En spröd saffranscookies som passar alldeles utmärkt till jul. Smaker som saffran, apelsin och choklad gifter sig otroligt bra med varandra och ger en frisk smak av julen.

Saffranskakor med Apelsin och Choklad

Saffranskakor med Apelsin och Choklad Recept

♥  100 gram rumstempererat smör
  3 dl strösocker
  2 tsk vaniljsocker
  1 dl olja
  1 gram saffran
♥  2 msk pressad apelsinsaft
♥  zest från 1 apelsin
  4 dl vetemjöl
  1 tsk hjorthornssalt
  100 gram choklad

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 150° C.

2. Vispa samman med elvisp rumstempererat smör, strösocker och vaniljsocker.

3. Blanda ihop oljan med saffranet, pressad apelsinsaft, och apelsin zesten.

4. Tillsätt och blanda oljeblandningen lite pö om pö, ner i smörblandningen.

5. Blanda vetemjöl och hjorthornssalt i en skål och vänd ner mjölblandningen i smeten. Blanda runt så att det blir en deg, överblanda ej, det ska bara gå ihop.

6. Lägg degen i kylen ca 30 minuter.

7. Dela degen i 2 längder och rulla ut dem, kubba upp degen därefter, rulla degen rund och lägg på plåt med bakplåtspapper. Eller så väger du varje degbit ( 16 gram), rullar degen rund och lägger på plåt med bakplåtspapper.

8. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter, de ska bli lätt gyllenbruna.

9. Låt svalna av på plåt lite, lägg därefter över dem på galler. Dem ska svalna av helt.

10. Smält chokladen i en skål i  mikron, lite åt gången, rör emellan. Se till så att chokladen inte bränns vid.

11. Fyll en spritspåse med smält choklad och klipp ett litet hål. Ringla chokladen över saffranskakorna och låt svalna av.

Saffranskakor med Apelsin och Choklad

Sammanfattning: Recept Saffranskakor med Apelsin och Choklad

Dessa spröda saffranskakor med apelsin är helt klart en kaka som går hem i juletider, med härliga julsmaker av saffran och frisk smak av apelsin. Ringla över lite choklad och du får den där lilla touchen av choklad, som räcker alldeles utmärkt. Tips på andra spröda småkakor kan vara drömmar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *