Blåbärskaka i Långpanna – Lättbakad
Blåbärskaka med Frysta Blåbär
Här kommer ett recept med en lättbakad blåbärskaka, gjord i långpanna, supergod att avnjutas med lite vaniljsås. Den här kakan är väldigt enkel och lätt att göra, som man enkelt fyller med frysta blåbär, bakar av och avnjuter. Kakan kan till fördel stå till dagen efter, för att få den så där lite extra saftigare. Att baka i långpanna är ju bara toppen, kräver lite tid och räcker till många fikagäster.
Visste ni att blåbär och då vill säga, de vilda blåbären, är det bär och frukt som innehåller mest antioxidanter. Det vill säga ett gott super bär för vår kropp. Väl värt att ätas lite oftare. Och i denna kaka använder jag mig utav frysta blåbär, pga att bären inte ska vätska så mycket i kakan.
Långpannekaka
Långpannekakor är ju som sagt en oftast enkel och snabb kaka att göra, till många fikagäster. Fler tips på långpannekakor följer här nedan.
Blåbärskaka i Långpanna Recept
♥ 200 gram rumstempererat smör
♥ 2 ½ dl strösocker
♥ 2 tsk vaniljsocker
♥ 3 st ägg
♥ 1 dl mjölk
♥ 4 dl vetemjöl
♥ 1 tsk bakpulver
Fyllning Blåbärskaka
♥ 3 dl frysta blåbär
♥ 1 msk potatismjöl
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 ° C.
2. Klä en långpanna (25 cm x 35 cm), med bakplåtspapper. Klipp ett litet jack i varje hörn för att få bakplåtspapperet att passa bättre i långpannan.
3. Vispa i en bunke med elvisp, rumstempererat smör, strösocker och vaniljsocker, tills det blivit en len smet.
4. Tillsätt ett ägg i taget, och vispa väl efter varje ägg.
5. Tillsätt mjölken och blanda samman i äggsmeten.
6. I en annan bunke blandar man vetemjöl och bakpulver.
7. Sikta ner mjölblandningen i äggblandningen och vispa samman med elvispen i några sekunder, inte allt för länge, då kommer kakan att sjunka ihop. Smeten ska gå ihop och bli len och krämig.
8. Bred ut smeten i långpannan.
9. Fyllning: Blanda samman i en skål, blåbär och potatismjöl. Potatismjölet kommer binda upp vätskan i blåbäret och bäret får en bättre konsistens och kakan blir mindre blöt.
10. Strö blåbären över kakan och tryck ner dem lite lätt i smeten.
11. Grädda mitt i ugnen i cirka 25 – 27 minuter, och känn av med sticka.
12. Låt svalna av, servera med en len vaniljsås.
Sammanfattning – Enkel Långpannekaka
Blåbärskaka i långpanna är bara så enkel och lättbakad, med dess söta blåa bär från skogen. Ett toppen bär som tillför massor till vår kropp och smakar gudomligt gott i alla dess former av bakverk. Långpannekaka är alltid ett bra alternativ när man ska ha många fikagäster. Så ut i skogen och plocka dessa blåa bär nu i höst för att frysa in och kunna baka på närsom.