Laktosfri Muffins – med Apelsin
Apelsinmuffins – mjuka och saftiga
Detta recept på laktosfri muffins är bakade med smaker av apelsin. Där apelsinsmaken kommer från nypressade apelsiner samt rivna apelsinskal. Apelsinmuffinsen är lätt att göra med friska citrus smaker, som är rika på vitamin C. Behöver du inte göra den laktosfri, du kanske helt enkelt inte är laktosintolerant, då är det bara att byta ut den laktosfria mjölken mot vanlig mjölk. Är du däremot mjölkprotein allergiker så använder du antingen sojamjölk, rismjölk eller havremjölk.
Apelsinmuffins med olja
Att baka apelsinmuffins med olja istället för smör, är enkelt och går snabbt. Resultatet blir alltid mjuka och saftiga muffins, med ljuvliga smaker av apelsin. Att baka muffins med olja är också ett bra alternativ att använda om man är allergisk mot laktos eller mjölkprotein. Oljan har dessutom en mild smak, vilket gör att andra smaker i receptet kan lättare framträda.
Laktosfri Apelsinmuffins – Recept
♥ 7 ¼ dl Vetemjöl
♥ 3 dl Strösocker
♥ 3 tsk Bakpulver
♥ ½ tsk Bikarbonat
♥ ½ tsk Salt
♥ 2 st Ägg
♥ 1 ¾ dl Laktosfri mjölk
♥ 1 ¼ dl Rapsolja
♥ Zest från 3 st apelsiner
♥ 1 dl Pressad apelsinsaft
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180° C.
2. Sätt i 18 st muffinsformar i en muffinsform.
3. Blanda samman i en bunke: vetemjöl, strösocker, bakpulver, bikarbonat och salt.
4. I en annan bunke blandar du: ägg, laktosfri mjölk, rapsolja, zesten och pressad apelsinsaft. Blanda samman såpass att det enbart går ihop.
5. Tillsätt mjölblandningen i äggblandningen och vispa med elvispen några sekunder tills smeten gått samman.
6. Häll ¾ muffins smet i muffinsformen.
7. Grädda av mitt i ugnen i cirka 20-22 minuter.
8. Känn av med en sticka, om stickan är torr så är muffinsen klar.
9. Ta ur muffinsen ur muffinsplåten och låt svalna av på ett galler.
Sammanfattningsvis: Laktosfri Apelsinmuffins
Sammanfattningsvis så är laktosfri muffins med apelsin en muffins som är enkel, saftig och mjuk, en muffins som blir perfekt att servera till kaffet eller te. En muffins med friska smaker av apelsin. Oljan bidrar till att göra muffinsen extra mjuka och lätta, vilket också är ett bra alternativ om man är allergisk mot mjölkprotein eller laktos.