Lakritskladdkaka: Bästa och Godaste Receptet - Allt om Bakning

Lakritskladdkaka: Bästa och Godaste Receptet

Är du en lakritsälskare, då ska du testa denna lakritskladdkaka, med det absolut bästa och godaste receptet. En kladdkaka som blir alldeles krämigt kladdig, efter att den fått stå till sig ett tag efter gräddningen. Kombinationen choklad och lakrits blir en riktig smakhöjare med sött, salt och choklad som blandas. Servera gärna med vispad grädde eller vaniljglass, toppad med lite hallon.

Recept Kladdkaka med lakrits

Lakritskladdkaka bästa och godaste receptet

Lakritskladdkaka som glutenfri

Den här lakritskladdkakan kan du lätt göra glutenfri, genom att enbart byta ut det vanliga vetemjölet mot ett glutenfritt mjöl tex. Sempers finmix. Kladdkakan är gjord med lakritspulver, och ren lakritspulver som kommer från självaste lakritsroten är helt glutenfri. Vid tillverkning av lakritsgodis så kan det ibland förekomma att man blandar i vetemjöl vid tillverkningen. Använder man sig då utav lakritspulver så vet man att det är helt fritt från gluten.Lakritskladdkaka bästa och godaste receptet

Lakritskladdkaka Recept

♥  150 gram smör
♥  3 st ägg
♥  3 dl strösocker
♥  2 msk sirap
♥  6 msk kakao
♥  3 msk lakritspulver
♥  2 dl vetemjöl

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175° C.

2. Smörj och eventuellt bröa en springform, smörj med rumstempererat smör. Eller lägg i botten bakplåtspapper och smörj kanterna med smör. Jag använde mig utav en springform med 19 cm i diameter.

3. Smält smöret och låt svalna av.

4. Blanda samman i en bunke, ägg och strösocker.

5. Tillsätt lakritspulver, sirap och kakao och blanda om.

6. Tillsätt mjölet och vänd ner det.

7. Tillsätt det avsvalnade smöret, blanda samman till en smet.

8. Grädda i nedre delen av ugnen, i cirka 35 – 38 minuter för en springform med 19 cm, och 20 – 25 minuter för en springform med 22 cm.

9. Låt svalna av för att få den mer kladdig i konsistensen, eller ät den varm med lite glass även god med vispad grädde.

Lakritskladdkaka bästa och godaste receptet

Godaste lakritskladdkakan

En lakritskladdkaka med det absoluta godaste smakerna, får ni här i det bästa kladdkake receptet med lakritspulver. Jag personligen älskar den här kladdkakan, med dess lena och krämiga konsistens och dess smakhöjande kombinationer. Det är kul att baka med lakritspulver. Ett måste för dig som är lakritsälskare. Och vill du baka kladdkaka utan lakrits så rekommenderar jag den amerikanska kladdkakan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *