Ambrosiatårta med vaniljkräm och apelsin - Allt om Bakning

Ambrosiatårta med vaniljkräm och apelsin

Klassisk ambrosiatårta med apelsinsmak och vaniljkräm som fyllning

En ambrosiatårta är en klassisk tårta gjord på apelsin, med en vaniljkräm som fyllning. Det är en enkel variant av tårta om man inte har så mycket tid över. Den här tårtbotten utgörs av en ambrosiakaka med en apelsinglasyr och syltade apelsinskal. Man gör kakan exakt som med en ambrosiakaka, enda skillnaden är att du delar på kakan och brer ett lager med vaniljkräm emellan.

ambrosiatårta med vaniljkräm och apelsin

Recept ambrosiatårta med vaniljkräm

♥  1 ambrosiakaka (recept finns här)
  2-3 dl vaniljkräm (recept finns här) eller marsankräm

Gör så här:

1. Dagen innan tårtan skall göras, gör en vaniljkräm enligt receptet ovan. Låt vaniljkrämen kylas av i kylskåp. För att sedan använda vaniljkrämen dagen efter. Känner man nu att man inte har tiden att göra en vaniljkräm från grunden så kan man använda sig av marsankräm också.

2. Baka en ambrosiakaka, enligt receptet här ovan. Men vänta med att ha på apelsinglasyren och de syltade apelsinskalen.

3. Dela på kakan, mitt itu.

4. Bred på ett lager med vaniljkräm eller marsankräm på den nedre botten, lägg sedan på den övre delen.

5. Gör apelsinglasyren enligt ambrosiakakans recept. Bred över glasyren och strö över de syltade apelsinskalen.

6. Låt glasyren stelna till något, därefter är tårtan klar att ätas.

Ambrosiatårta med vaniljkräm och apelsin

En enkel klassisk ambrosiatårta

Det här är absolut en enkel klassisk ambrosiatårta gjord på apelsin med vaniljkräm som tårtfyllning. Har man inte tid att göra vaniljkräm så går det lika bra med marsankräm. Jag själv föredrar den hemmagjorda vaniljkrämen, den blir fylligare och krämigare med mer smak av vanilj. Så sammanfattningsvis, en enkel tårta med mycket smaker av apelsin och vanilj.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *