Spröda och Snabba Havrekakor
Enkla och Snabba Kakor
Spröda och snabba kakor är en perfekt kombination av knaprigt spröda havrekakor som tillagas snabbt och enkelt. Har du kort om tid så är dem här kakorna perfekt. Dem är enkla att göra och kräver inga omständliga procedurer. Vill man lyxa till dem så går det alldeles utmärkt att doppa halva kakan i smält choklad.
Spröda kakor
Havrekakornas sprödhet kommer från att jag har hjorthornssalt i receptet. Hjorthornssalt är ett kemiskt jäsmedel, som är en blandning av olika ammoniumsalter. Man kan byta ut hjorthornssaltet mot bakpulver men man kommer då inte att få dess sprödhet i kakan. Vill man byta ut mot bakpulver så använd dig av 1 tsk bakpulver, i detta recept.
Havrekakor Recept
♥ 140 gram rumstempererat smör
♥ 1 dl rörsocker
♥ 3 dl havregryn
♥ 1 ½ dl vetemjöl
♥ ½ tsk hjorthornssalt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180°C.
2. Rör ihop rumstempererat smör och rörsocker med en slev, tills det blivit mjukt och fluffigt.
3. Blanda samman vetemjöl och hjorthornssalt.
3. Tillsätt därefter havregryn, och vetemjölet med hjorthornssaltet, ner i smörblandningen. Blanda ihop alla ingredienserna med varandra så att det blir en deg.
4. Dela upp degen i 20 bitar, och forma varje bit till en rund boll. Lägg de formade bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Använd en gaffel till att platta ut havrekakan lite lätt.
5. Grädda kakorna mitt i ugnen i cirka 15 – 17 minuter.
6. Låt havrekakorna svalna av på plåten innan du lyfter av dem.
Havrekakor – Snabba Recept
Sammanfattningsvis så har du här ett recept på snabba och enkla havrekakor, som blir spröda och goda. En annan spröd småkaka är drömmar, som också bakas på hjorthornssalt.
Så många inspirerande recept och tips!