Godaste ostfrallorna
Hur gör man de godaste ostfrallorna? Med ost i degen
Ostfrallan är ett utomordentligt tips att använda sig av, som frukostbröd en skön frukostmorgon. De godaste ostfrallorna enligt mig görs med riven ost i själva degen, samt riven ost ovanpå frallorna. Vilken ost du väljer avgör lite huruvida du vill ha smaken. Välj en mer lagrad ost om du vill ha lite mer sting i smaken eller en mildare ost om du hellre föredrar det.
Med den rivna osten ovanpå brödet så får du en härlig kontrast av knaprig ost och en saftigt god fralla.
Recept ostfrallor
♥ 50 gram jäst
♥ 5 dl mjölk
♥ ½ dl matolja
♥ 2 tsk salt
♥ 2 msk mörk sirap
♥ 1 ½ dl riven ost
♥ 13 dl vetemjöl
Pensling och garnering
♥ Uppvispat ägg
♥ Riven ost
Gör så här:
1. Smula sönder jästen i en assistent.
2. Värm mjölken till fingervarmt (37°C).
3. Lös upp jästen med den uppvärmda mjölken.
4. Tillsätt matoljan, mörk sirap och vetemjölet, och kör i assistent på låg hastighet med degkrok, tills dess att du fått en elastisk deg.
5. Tillsätt saltet på slutet och kör några minuter till, med en högre hastighet.
6. Gör ett glutentest för att se om degen är klar. Ta upp en liten bit deg och dra isär den mellan fingrarna. Om den går av på en gång så är degen inte klar och den behöver knådas längre. Det ska blir en tunn hinna, då är degen klar.
7. Tillsätt den rivna osten och kör så att den enbart blandas in i degen.
8. Låt degen vila i bunken ca 20 minuter, sätt över lite plastfolie under tiden.
9. Stjälp upp degen och dela den i 20 bitar.
10. Forma varje degbit till runda bollar.
11. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
12. Låt jäsa på varmt ställe 1-2 timmar.
13. Sätt ugnen på 225°C
14. Pensla dem med uppvispat ägg och strö över riven ost.
15. Grädda i 12-15 minuter i nedre delen av ugnen.
16. Låt svalna av på galler.
En godare ostfralla som frukostbröd
Ett tillbehör som ost ger brödet mer smak, lite beroende på vilken ost du väljer. Med ett krispigt ost täcke och ett luftigt och gott innanmäte, blir denna ostfralla supergod att avnjuta.