Glutenfria Chocolate Chip Cookies: Recept - Allt om Bakning

Glutenfria Chocolate Chip Cookies: Recept

Så här bakar du Glutenfria Chocolate Chip Cookies

Chocolate chip cookies är USA’s mest kända kaka och framställdes redan år 1930. Alltså den här saftiga halvmjuka kakan med inslag av chokladbitar, som bara smälter i munnen, varpå smakar helt magiskt. Så här nedan följer ett recept på glutenfria Chocolate chip cookies som i likhet med samma kaka bakad på vanligt mjöl innehar samma smak och seghet.

Chocolate chip cookies-en amerikansk seg kaka

Det här är en kaka som kommer från USA och som är otroligt populär där borta men även här i Sverige går denna kaka hem, man kan däremot utan svårigheter äta hur många som helst. Chocolate chip cookies är en kaka med knaprigt ytskikt och ett mjukare och segare innehåll.

Recept med farinsocker

I detta recept används farinsocker som sötning, därför att det innehar en liten mer aromatisk smak än vad vanligt strösocker har. Däremot så förekommer det två varianter av farinsocker, det ena är som strösocker och heter brun farin strö, till skillnad från det andra farinsockret som är en mer fuktig sort som väl återslutes i sin förpackning om den används, varpå den annars blir stenhård. dock har ja  provat att använda mig av båda varianterna och båda funkar lika bra.

Välj typ av choklad

Däremot vilket tycke av choklad man föredrar kan variera väldigt olika, från person till person, men man väljer emellertid den sort som passar en in i smaken. Själv föredrar jag i dessa kakor en mörkare choklad, i motsats till vad mina barn gillar, dem föredrar dock en ljusare choklad, det är lite utifrån sitt eget tycke och smak som man väljer sin chokladsort. Vill  man å ena sidan inte ha grovhackad choklad så finhackar man dem helt enkelt. Om man slutligen vill ha lite extra sting på kakan kan man strö över lite flingsalt, innan man bakar av dem i ugnen.

Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies Recept

225 gram smör
350 gram farinsocker
2 ägg
½ tsk vaniljessens
400 gram glutenfritt mjöl
½ tsk salt
3 tsk bikarbonat
225 gram mörk choklad (grovt hackad)
300 gram mörk choklad till garnering

Gör så här:

1  Sätt ugnen på 175 grader.
2  Vispa rumstempererat smör och socker vitt och luftigt med elvisp.
3  Tillsätt ett ägg i taget, skrapa ner ingredienserna som fastnat på kanterna.
4  Ha i vaniljessensen på lägre hastighet.
5  Blanda i separat skål, mjöl, salt, och bikarbonat.
6  Blanda samman mjölblandningen med äggblandningen.
7  Rör ner den hackade chokladen, för hand.
8  Fördela degen i 6 lika stora delar på varje plåt, rulla degen till bollar och platta till dem lite lätt på plåten. Det ska bli 24 st kakor.
9  Grädda av kakorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
10  Låt kakorna svalna av helt på plåten. Det kan annars lätt falla isär.
11  Värm den mörka chokladen i ett vattenbad, låt svalna av lite.
12  Pensla eller doppa kakorna i chokladen.
13  Låt kakan svalna av helt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *