Glutenfri Rulltårta - Recept med Äppelmos - Allt om Bakning

Glutenfri Rulltårta – Recept med Äppelmos

Baka Rulltårta Glutenfritt

Istället för att använda sig utav vanligt vetemjöl så använder vi glutenfritt mjöl, till glutenfri rulltårta, och här är ett recept med äppelmos. Jag har valt att använda mig utav sempers fin mix, som mjölsort i det här receptet. Men det finns många andra olika sorters glutenfria mjölsorter att använda, tex mandelmjöl, rismjöl med mera.

Rulltårta är en mjuk kaka som man kan äta närsom, antingen som den är eller varför inte lyxa till det och göra en bakelser utav den med till exempel, grädde och jordgubbar eller annan frukt, och pudra över lite florsocker.

Glutenfri Rulltårta Recept med Äppelmos

Glutenfri Rulltårta med Äppelmos Recept

2 dl strösocker
3 st ägg
2 dl glutenfritt mjöl (semper fin mix)
2 tsk bakpulver
½ dl mjölk

Fyllning

2 dl äppelmos

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 250° C.

2. Klä en plåt med bakplåtspapper.

3. I en bunke vispar du med elvisp, strösocker och ägg, i 5 minuter, så att det pöser.

4. I en annan bunke så blandar du glutenfritt mjöl (Jag använde mig utav sempers fin mix) och bakpulver. Sikta ner mjölblandningen i äggblandningen.

5. Tillsätt mjölken och vänd runt med en slickepott, tills det blivit en slät smet.

6. Bred ut smeten på plåten, med hjälp utav en slickepott eller en spatel. Jag föredrar att använda mig utav en vinklad spatel, för att få rulltårtan jämn och fin.

7. Grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter, va noga med att ha koll på rulltårtan, för här går det fort innan den blir bränd.

8. Under tiden rulltårtan gräddas så lägg ett bakplåtspapper på bänken och strö över strösocker över hela bakplåtspapperet.

9. När rulltårtan är klar så vänd över den till det sockrade bakplåtspapperet på en gång, genom att ta tag i hörnen längs med långsidan av kakan och vänd över den.

10. Drag av bakplåtspapperet på en gång, om du väntar då kommer papperet att fastna och du  måste blöta papperet med lite vatten innan du drar av den.

11. Bred på äppelmoset på en gång, med en slickepott eller en vinklad spatel.

12. Rulla ihop rulltårtan längs med kortsidan. Vik in den första kanten rätt bra mycket för att få en fin rullning. Rulltårtans skarv ska vara neråt.

Glutenfri Rulltårta Recept med Äppelmos

Baka Glutenfritt Fika

Att baka glutenfritt är ju inte alls som att baka med vetemjöl, men här är ett recept på glutenfri rulltårta med äppelmos som inte alls är krånglig att göra, utan enkel och snabb med goda smaker, av äpplen. Se bara till att du vispar ägg och strösocker så att det pöser, samt håller koll på tiden i ugnen så den inte bränns, så kommer du lyckas galant. Vill du baka med vanligt vetemjöl så finns det ett recept på rulltårta med äppelmos.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *