Chokladbollar med Oboy och kaffe: Recept - Allt om Bakning

Chokladbollar med Oboy och kaffe: Recept

Chokladbollar med Oboy och kaffe

Dessa gudomligt goda chokladbollar, är gjorda på Oboy pulver och med en liten skvätt kaffe, så att det enbart blir en touch av kaffesmaken. Självaste Oboy pulvret byts ut och används istället för kakao, strösocker och vaniljsocker. Och för att tillföra lite sälta så har jag använt mig utav en nypa flingsalt. Själv så föredrar jag dessa chokladbollar med o’boy pulver, framför de klassiska chokladbollarna. Chokladbollar med Oboy får en krämigare och lenare konsistens. Förvaras i tättslutande låda, antingen i kylen eller frysen.

Chokladbollar med o'boy och kaffe

Recept Chokladbollar med Oboy och kaffe

  250 gram rumstempererat smör
  2 ½ dl oboy
  8 dl havregryn
  En nypa flingsalt
  1 msk kaffe

Garnering

  Pärlsocker eller kokosflingor eller strössel

Gör så här:

1. Mixa havregrynen i en mixer med knivar, några sekunder, bara så pass att havregrynen blir lätt sönderhackade.

2. Blanda samman i en bunke rumstempererat smör och o´boy, och kör med elvispen tills det blandats väl och blivit en krämig smet.

3. Ta en nypa flingsalt och lägg mellan ett dubbelvikt bakplåtspapper. Använd en kavel för att sedan krossa flingsaltet lite lätt, till lite mindre bitar.

4. Häll ner flingsaltet i smör smeten och blanda om några sekunder med elvispen, så att det fördelas i smeten.

5. Tillsätt havregrynen, lite pö om pö, tills det blivit en smet.

6. Ha i kaffet och blanda om med elvispen.

7. Rulla smeten till bollar, vill man ha stora bollar ( 50 gram ) så blir det 13 stycken, annars gör man i den storlek man önskar.

8. Rulla chokladbollarna i antingen pärlsocker, strössel eller kokosflingor.

9. Lägg på fat och låt ligga i kylen en stund, innan de äts.

Chokladbollar med o'boy och kaffe

Godaste chokladbollarna med kaffe och Oboy

Dessa chokladbollar är absolut de godaste jag gjort hittills, med Oboy pulver och kaffe som smakförhöjare. De blir krämigt goda med en helt perfekt lenhet i konsistensen. Rulla dem i pärlsocker, kokosflingor eller strössel och bara avnjut dem till en kopp kaffe. En boll som älskas av både stora som små.

Detta recept gör att det blir riktigt god smak på chokladbollarna. Chokladbollar Oboy är en höjdare! Prova själv hemma i köket och kommentera gärna hur resultatet blev! Här hittar du det klassiska receptet på chokladbollar. Även det är riktigt bra och det bli så goda chokladbollar! Oboy chokladbollar är verkligen något du skall se till att prova hemma!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *