Vanilj Cupcakes med Smörkrämsfrosting - Allt om Bakning

Vanilj Cupcakes med Smörkrämsfrosting

Vanilj Cupcakes med Frosting

Det här receptet bakas på vanilj cupcakes och är helt ljuvligt god med smörkrämsfrosting, med en len och saftig muffins, som har en lätt smak av frisk citron. Frostingen som är en smörkräm, är en enkel variant att göra och inte alls för svår. Dagens cupcake dyker upp överallt, med allt från barnkalas till bröllop, med dekorationer allt ifrån mycket enkla till fantastiska konstverk.

CupCake – en Söt variant av Muffins

En cupcake består av en mer sötare variant av muffins, och då mestadels med någon form av glasyr eller frosting ovanpå. Den bakas ofta av i en muffinsplåt med fodrade muffinsformar i papper. Muffinsformarna skapar vackra muffins samt bibehåller dess fukt. Låt smöret, äggen och mjölken vara framme i rumstemperatur innan bakningen.
För att få en cupcake att bibehålla dess fuktighet så bör den inte överbakas, då blir den istället torr och smulig.

Vanilj Cupcakes med smörkrämsfrosting

När muffinsen är helt avsvalnad kan man lägga på frostingen. Annars kommer frostingen att smälta. Man kan täcka med ett tunt lager frosting för den idealiska vardagen eller om man vill vara lite mera kreativ, och använda sig av en spritspåse och en så kallad tyll. Garneringen kan bli hur kreativ som helst. Det är bara fantasin som avgör.

Cupcake förvaring

I och med att cupcakes är gjort på smör, så är att rekommendera att ha cupcakes i behållare eller övertäckta i rumstemperatur, för att på så vis bibehålla dess saftighet och fräschhet. De håller sig bra i 2 dagar i rumstemperatur.

Vanilj Cupcake Recept

  140 gram rumstempererat osaltat smör
  1 ¾ dl strösocker
  3 ägg
♥  1 tsk vaniljextrakt/vaniljpasta
  zest från 1 citron
  3 dl vetemjöl
  1 ½ tsk bakpulver
  ¼ tsk salt
  ½ dl mjölk

Smörkrämsfrosting Recept

  230 gram florsocker
  113 gram rumstempererat osaltat smör
  1 tsk vaniljextrakt/vaniljpasta
  2 msk mjölk
♥  Ätbar färg

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 180 grader, och klä en muffins bakplåt med 12 st muffinsformar.

2. Muffins: vispa smör och strösocker vitt och fluffigt i en bunke.

3. Tillsätt ett ägg i taget, och vispa ordentligt efter varje ägg.

4. Ha i vaniljextraktet/vaniljpastan och citronzesten.

5. Blanda i separat skål, vetemjöl, bakpulver och salt.

6. Vispa på låg hastighet, ner de torra ingredienserna växelvis tillsammans med mjölken.

7. Fyll muffinsformarna med 2/3 smet.

8. Grädda av muffinsarna i mitten av ugnen i ca 18-20 minuter.

9. Känn av med en sticka eller tandpetare i muffinsen, den är klar när stickan är ren.

10. Låt svalna av helt.

11. Smörkrämsfrosting: vispa smöret tills det är slätt och mjukt.

12. Tillsätt vaniljextraktet/vaniljpastan

13. Vispa på låg hastighet och häll i omgångar ner florsockret.

14. Häll i mjölken och vispa på hög hastighet tills frostingen är lätt och fluffig (ca 3-4 minuter). Tillsätt mer mjölk om det behövs.

15. Färga frostingen med ätbar färg, jag själv föredrar att färga med pastafärg, för bästa resultat.

16. spritsa eller spackla frostingen på muffinsen, garnera med det som önskas.

Många hittar hit till artikeln via Google.se

  • Vanilj cupcakes recept
  • Cupcakes recept vanilj
  • Muffins recept vanilj
  • Recept cupcakes
  • Recept cupcakes vanilj
  • Cupcakes vanilj
  • Cupcakes vanilj recept

Sammanfattning – Vaniljmuffins med enkel Smörkrämsfrosting

Det här ett cupcakes recept med vanilj cupcakes gjord på en vaniljmuffins med en enkel smörkrämsfrosting, blir väldigt saftig och god. Vill man inte ha den enkla smörkrämen så kan man använda sig av en schweizisk marängsmörkräm, vilket man kan smaksätta med vad man vill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *