Saftig Vegansk Banankaka med Choklad - Allt om Bakning

Saftig Vegansk Banankaka med Choklad

Vegansk Choklad Banankaka med Olja

Här bjuder jag på en vegansk banankaka med choklad, saftig och god och ett måste för den som älskar banan och choklad. Banan och choklad är en klassisk smakkombination, och som kan användas till många olika bakverk. Banan är både naturligt söta i sig själv och saftiga. Genom att jag använder mig utav rapsolja så blir också kakan ett nyttigare och hälsosammare bakverk. Då rapsoljan har ett innehåll av en högre omfattning Omega 3 fettsyror, med enkelomättade fettsyror.

Saftig Vegansk Banankaka med Choklad

Vegansk Banankaka med Kikärtsspad

Att baka med kikärtsspad, är ett bra ägg substitut att använda sig utav. Det är en ersättning som innehåller både protein och stärkelse och som därmed binder ihop ingredienserna i ett recept, precis som ägg gör.

Saftig Vegansk Banankaka med Choklad

Vegansk Banankaka med Choklad – Recept

1 ¾ dl kikärtsspad
2 dl strösocker
3 st medelstora bananer
1 dl rapsolja
1 dl växtbaserad dryck (tex. havremjölk, sojamjölk, mandelmjölk)
5 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 msk vaniljsocker

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 180° C.

2. Fodra en bakform (ca 23 x 34 cm) med bakplåtspapper.

3. Häll kikärtsspad i en bunke och vispa med elvisp till ett vitt skum i cirka 1 minut. Tillsätt därefter strösockret och vispa cirka 30 sekunder.

4. Tillsätt mosade bananer, rapsolja, växtbaserad dryck (jag använde mig utav havremjölk).

5. I en annan bunke blandar man vetemjöl, kakao, bakpulver, salt och vaniljsocker.

6. Sikta ner det torra ingredienserna i kikärtspads blandningen, och vänd runt med en slickepott, tills allt blandat sig.

7. Häll smeten i den klädda bakformen.

8. Grädda mitt i ugnen i cirka 35 – 40 minuter. Känn av med sticka om kakan är torr.

9. Låt svalna av i formen, innan du tar ur den och skär den i bitar.

Saftig Vegansk Banankaka med Choklad

Vegansk Banankaka med smaker av choklad

En banankaka med choklad som är både saftig och vegansk, gjord på både kikärtsspad och rapsolja. Det blir ett lite nyttigare alternativ genom att använda sig utav rapsoljan istället för om man skulle använt sig utav mjölkfritt smör. Kakan blir otroligt saftig med den underbara smakkombinationen banan och choklad. Andra veganska bakverk med choklad kan vara kladdkaka, även denna gjord på kikärtsspad.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *