Saftig Vegansk Banankaka med Choklad
Vegansk Choklad Banankaka med Olja
Här bjuder jag på en vegansk banankaka med choklad, saftig och god och ett måste för den som älskar banan och choklad. Banan och choklad är en klassisk smakkombination, och som kan användas till många olika bakverk. Banan är både naturligt söta i sig själv och saftiga. Genom att jag använder mig utav rapsolja så blir också kakan ett nyttigare och hälsosammare bakverk. Då rapsoljan har ett innehåll av en högre omfattning Omega 3 fettsyror, med enkelomättade fettsyror.
Vegansk Banankaka med Kikärtsspad
Att baka med kikärtsspad, är ett bra ägg substitut att använda sig utav. Det är en ersättning som innehåller både protein och stärkelse och som därmed binder ihop ingredienserna i ett recept, precis som ägg gör.
Vegansk Banankaka med Choklad – Recept
♥ 1 ¾ dl kikärtsspad
♥ 2 dl strösocker
♥ 3 st medelstora bananer
♥ 1 dl rapsolja
♥ 1 dl växtbaserad dryck (tex. havremjölk, sojamjölk, mandelmjölk)
♥ 5 dl vetemjöl
♥ 1 dl kakao
♥ 2 tsk bakpulver
♥ ½ tsk salt
♥ 1 msk vaniljsocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180° C.
2. Fodra en bakform (ca 23 x 34 cm) med bakplåtspapper.
3. Häll kikärtsspad i en bunke och vispa med elvisp till ett vitt skum i cirka 1 minut. Tillsätt därefter strösockret och vispa cirka 30 sekunder.
4. Tillsätt mosade bananer, rapsolja, växtbaserad dryck (jag använde mig utav havremjölk).
5. I en annan bunke blandar man vetemjöl, kakao, bakpulver, salt och vaniljsocker.
6. Sikta ner det torra ingredienserna i kikärtspads blandningen, och vänd runt med en slickepott, tills allt blandat sig.
7. Häll smeten i den klädda bakformen.
8. Grädda mitt i ugnen i cirka 35 – 40 minuter. Känn av med sticka om kakan är torr.
9. Låt svalna av i formen, innan du tar ur den och skär den i bitar.
Vegansk Banankaka med smaker av choklad
En banankaka med choklad som är både saftig och vegansk, gjord på både kikärtsspad och rapsolja. Det blir ett lite nyttigare alternativ genom att använda sig utav rapsoljan istället för om man skulle använt sig utav mjölkfritt smör. Kakan blir otroligt saftig med den underbara smakkombinationen banan och choklad. Andra veganska bakverk med choklad kan vara kladdkaka, även denna gjord på kikärtsspad.