Fluffiga amerikanska pannkakor: klassiskt recept
Amerikanska pannkakor, som reser sig och blir alldeles fluffiga och tjocka, med en massa färska bär och lönnsirap, en dessert på ett klassiskt recept. Det är ett recept som går fort att göra och med bara ett fåtal bas ingredienser, som de flesta oftast har hemma.
Tips att tänka på när man gör amerikanska pannkakor
- Använd rumstempererade ägg för att få pannkakorna mer fluffigare.
- När du har vänt ner mjölblandningen, vänd bara runt den så det blir en slät smet, försiktigt. Rör man för mycket kan pannkakan bli plattare.
- Låt smeten stå i några minuter innan gräddningen, då hinner bakpulvret aktiveras och du får lite fluffigare pannkakor.
- Använd inge smör eller olja i stekpannan under stekningen.
- Stek den första sidan tills det börjar att bubbla på ovansidan, då vänder du på pannkakan och steker i cirka 30-60 sekunder till.
Tillbehör till amerikanska pannkakor
Vad kan man servera till pannkakorna? Det finns en uppsjö av många olika sätt, att kunna njuta av dina pannkakor. Jag listar några exempel:
- Lönnsirap på dina amerikanska pannkakor är den perfekta kombinationen. Då dessa pannkakor blir fluffiga, så absorberas lönnsirapen direkt och smaken blir lätt söt.
- Färska bär tex. Hallon, blåbär, jordgubbar m.m
- Skivade bananer
- Karamelliserade skivade bananer
- Choklad att strö ovanpå, tillsammans med bär
- Jordnötssmör
- Nötter av olika slag
Recept Amerikanska pannkakor
♥ 2 st ägg
♥ ½ dl strösocker
♥ 50 gram smält smör
♥ 2½ dl mjölk
♥ 3 ½ dl vetemjöl
♥ 1 ½ msk bakpulver
♥ 3 tsk vaniljsocker
♥ ½ tsk salt
Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull, och låt svalna av.
2. I en bunke tillsätter du äggen och sockret, och vispar samman med en handvisp, en liten stund.
3. Tillsätt smöret i äggblandningen och blanda väl.
4. Tillsätt mjölken och och blanda.
5. I en annan bunke siktar du ner mjölet och bakpulvret, och tillsätter vaniljsockret och saltet.
6. Vänd ner lite av mjölblandningen i äggblandningen och rör ihop det, vänd sedan ner resten och rör ihop det till en slät smet.
7. Stek i en stekpanna utan olja/smör på medelvärme.
8. Stek först på ena sidan tills det börjar att bubbla, då vänder du på pannkakan och steker 30-60 sekunder på andra sidan. När du vänder på pannkakan så ska den resa sig på en gång, den ska svälla upp liksom. Om den gör det, då har du fått till smeten rätt.
Ett enkelt recept hur man gör – klassiskt fluffiga amerikanska pannkakor
Amerikanska pannkakor som staplas i hög, tjocka och fluffiga med lite lönnsirap och en massa goa bär, eller med vad du nu önskar som tillbehör till dessa fluffiga pannkakor. Ett recept som passar utmärkt som allt från frukost, brunch eller dessert, och som dessutom är super enkelt och går relativt fort att göra.